Avatar uživatele
Ringo

Jak se bránit sousedovi,který pouští hudbu tak nahlas,že ruší sousedy i ve vedlejším vchodu

hlučný soused

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? Elk, hanulka11 před 4915 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
led

Na Slovensku je na to zákon. Ak niekto sústavne narušuje spolunažívanie, okrem iného aj nadmerným hlukom, je to dôvod na deložovanie z bytu (aj v osobnom vlastníctve)
Určite to bude aj v českých zákonoch (nie je to žiadna novinka)

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
musak

Jediná možnost je zavolat na městskou policii a kdyby to nepomohlo tak podat písemnou stížnost na město nebo majiteli objektu.Vše zasílat s dodejkou.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Elk

Nejdříve bych zjistil, jak je to v občansko právním zákonníku, abych měl podklady ohledně obtěžování hlukem. Pak bych sezbíral důkazy, svědectví sousedů, pořídil nějakou nahrávku a pod. S těma důkazama bych pak teprve šel na policii, popř. obecní úřad. Jsou i jiné – nestandartní cesty, ale ty nedoporučuji.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Myšák V.

Obávám se,že to je z větší části na sousedoi.Jak říkám já,nejhorší srážka je s blbcem.Ale pokud hlukem obtěžuje i po 22hod.hned volat MP.Třeba i několikrát za den.Nebo vzít sousedy co jsou na tom podobně a důrazně mu promluvit do duše.Nemyslím násilím, ale určitě se zalekne víc než kdyby jsi za ním šel sám…

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
mojitek

kdyz uz selzou jine prostredky tak by pomohlo chytit ho a poradne mu ..domluvit..totiz lepsi jedna facka nez dlouhe vysvetlovani.Nej­driv bych ale vyzkousel to co pisi ostatni : az zase bude hlucet,tak zavolej mestskou,a klidne i nekolikrat denne-oni jsou tu od toho.A neznamena ze kdyz je pred 22h tak ze si muze hlucit jak chce..

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Vždyť si s ním můžete jít sednout, povykládat o muzice, zakouřit si, a mezitím co se vykládá, hudba hraje potichu, ne?

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
costawa

Doporučuji přečíst občanský zákoník a §§ 123 a násl.zejména § 127 tzv. sousedská práva a s těmito argumenty s možností žaloby zdržovací se na sousedy naposledy obrátit.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Ringo

dnes asi před hodinoun jsem mu důrazně domluvil , ale už zase hraje.Je to asi dement.Policii jsem volal a na úřad jdeme ve středu,protože jsme sepsali petici.Asi ho budeme muset odstřelit. Tu hudbu pouští ve dne,když nemá doma matku.

před 4915 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek