Avatar uživatele
králiček5616

Jak se bránit úřadu práce, když pracuji 200 km od místa trvalého bydliště??

jak se bránit úřadu práce, když pracuji 200 km od místa trvalého bydliště,sice jen zatím na DPP, ale vše mám doložený a s úp spolupracuji. up mně ale nesmyslně stále zve na schůzky, a to i když jim nahlásím, že v daném období budu v zaměstnání, jediná rada od nich je, že se mám nechat dobrovolně vyřadit z up, ale to já nechci. od úp nepobíram ani žádné finance. v evidenci chci být, ale nechci at mi úřad brání v DPP, pracuji jako kuchař, a má práce je nárazová, a sám nevím kdy pracovat odjedu a na moji omluvu na up, i když se omluvím předem nechtějí brát zřetel. jak to prosím řešit.

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? anonym před 3649 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
anonym

§ 28
(1) Uchazeč o zaměstnání může požádat příslušnou krajskou pobočku Úřadu práce (§ 24) o zprostředkování zaměstnání krajskou pobočkou Úřadu práce, v jejímž územním obvodu se z vážných důvodů skutečně zdržuje. Dohodnou-li se krajské pobočky Úřadu práce do 10 kalendářních dnů ode dne podání žádosti, zprostředkovává jeho zaměstnání a vykonává další práva a povinnosti vyplývající z tohoto zákona krajská pobočka Úřadu práce, v jejímž územním obvodu se uchazeč o zaměstnání skutečně zdržuje. Jestliže se krajské pobočky Úřadu práce nedohodnou, generální ředitelství Úřadu práce určí, která krajská pobočka Úřadu práce bude zprostředkovávat zaměstnání a vykonávat další práva a povinnosti podle tohoto zákona.
(2) Uchazeč o zaměstnání je povinen plnit povinnosti uchazeče o zaměstnání na kontaktním pracovišti krajské pobočky Úřadu práce, které požádal o zprostředkování zaměstnání; povinnosti podle této věty lze plnit i na kontaktním místě veřejné správy77) stanoveném krajskou pobočkou Úřadu práce. Uchazeč o zaměstnání může požádat o změnu kontaktního pracoviště v územním obvodu krajské pobočky Úřadu práce. Krajská pobočka Úřadu práce určí, u kterého kontaktního pracoviště bude plnit povinnosti uchazeče o zaměstnání vyplývající z tohoto zákona.
-
Z toho plyne podat žádost na krajský ÚP a ten rozhodne o územním ÚP, kde se budeš hlásit. Domluv se na ÚP v bydlišti o tomto využití § 28

Zdroj: Zákon č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek