Avatar uživatele
Ondrej01

Jak se do učebnic zapíše posledních 20 let?

O jakých událostech za posledních 20 let se bude učit? Bude to třeba smrt Bin Ládina? Zavedení Eura na Slovensku? O jakých spisovatelích z této doby se bude učit? Přijde mi, že i přesto, že všechno jde nehorázně rychle kupředu, nic historicky zajímavého se neděje. Tak jako se dělo dřív.

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? dudu, marci1 před 2628 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
marci1

Mám dojem, že za posledních 20 let se právě děje všeho daleko víc, než kdy předtím.Jen namátkou: Brexit, Donald Trump, imigranti.
A spisovatelů, básníků, vědců (vzpomeňme jen české vědce, kterým se tak daří), českých lékařů, kteří dokáží úplně zohyzděný obličej upravit do opravdu neskutečné původní podoby: Bohdan Pomahač v USA, lékaři mají výborné výsledky v objevování léku na rakovinu aj., je tolik, že kdybych je chtěla vyjmenovat, tak tady budu velmi dlouho. Máme výborné vědce, lékaře, bohužel se o nich málo mluví. Ale o kom se budou učit naši děti, vnuci ve škole, je velmi těžké říci. 🙂

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Záleží kdy ta učebnice bude vznikat, kdo ji bude psát a čeho to bude učebnice. V učebnici matematiky se to zřejmě neprojeví. Co se týče historie, tak tam píší učebnice vždy vítězové.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Kepler

Já myslím, že se toho děje až až. Z historického a politického hlediska nevyjímaje. Taková četnost vojenských konfliktů snad na Zemi ještě nebyla a bude jich zákonitě přibývat. Rozvoj vědy a techniky je exponenciální a jde to tak rychle, že běžný smrtelník o tom nemá ani tušení. Jak píše Drap, budoucí učebnice historie budou mít podobu závislou na autorech.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek