Avatar uživatele
Cindy

Jak se dovolat práva na chov psa?

Stanovy družstva neumožnují chov psa. Koupila jsem byt v tom domě a mám psa. Spoluvlastníci nesoouhlasí s tím, aby tam byl. Je možné upírat mi právo na chov psa, když je cvičený, neštěká a okolí neznečišťuje. Prosím, poraďte zákon, či judikát, který to upravuje. Děkuji

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? iceT, tom004 před 4282 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Sama sis odpověděla v otázce.Stanovy družstva držení psa neumožňují a ostatní spoluvlastníci s tím souhlasí.Koupila jsi byt v domě,kde se psi chovat nesmí.Prodej psa! Nebo prodej byt a kup si jiný,kde lze psy držet,ale smluvní podmínky a Stanovy si pročti před koupí.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Stanovy jsou pro Vás jako majitelku družstevního bytu závazné. Pokud je v nich uvedeno, že není chov psa v bytě povolen, měla byste je respektovat.
Hledáte cestu, jak je obejít, a chcete poradit právní kličku proti právu. Stanovy družstva jsou něco jako zákon pro uživatele družstevních bytů.
Uvědomte si, že i ostatní družstevníci mají svá práva. Jak se budou tvářit na to, že jako nová sousedka nerespektujete to, co je v domě léta zavedeno? Přemýšlela jste o tom?

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
iceT

Měla jste si předem zjistit,jestli pes nebude sousedům vadit,takhle pokud většina nesouhlasí,tak s tím podle mě nic nenaděláte.I když neštěká a neznečišťuje okolí.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
tom004

Zkus se podívat sem. Možná se Ti něco hodí.

http://www.ifau­na.cz/psi/nemod­forum/r/detail/53835/za­kaz-chovu-psa-v-dome

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
aramah

Koupila jste byt a já si myslím že psa můžete mít ,nejste nájemník a jestliže pes neznečišťuje dům a okolí tak osobně nevidím problém ale to si opravdu myslím jen já…Někteří lidé jsou horší než zvířata a přesto bydlí :(

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek