Avatar uživatele
Jan Rynt

Jak se dá schovat před infračerveným zářením? Fungovalo by celý se pokrýt bahnem nebo blátem?

Zajímavá 0 před 2806 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
mosoj

Pod vlivem jakéhosi amerického braku špatně položená otázka. Před infrazářením se neschováš, stejně jako se neschováš před viditelným světlem.

Něco jiného je odstínění tělesa, které samo vydává infrazáření ( tedy teplo). To by se odstínit dalo, ale je to zase o citlivosti snímače. Když bude dost citlivý snímač, bláto ti nepomůže, tak jak to bylo v tom braku. Halt ta obluda měla oči na půl slepé.

Upravil/a: mosoj

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Kepler

Na omezenou dobu v podstatě ano, před čidly Predátora se staneš neviditelný. Budeš mít teplotu okolí a splyneš s ním. Ale brzy svým tělesným teplem zahřeješ i tu vrstvičku bláta a jsi zase v průseru.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Cenobita

Vůbec by nemělo být problém vytvořit oblek, který bude snižovat svoji teplotu na teplotu okolí, dokonce by to šlo automaticky počítačově řídit, nebo jen čipem. Takový objekt by byl pro Predátora neviditelný, proč se takový oblek ještě nevyrábí ? Protože se PNV a termovize přístroje používají jen omezeně snad jen v armádě. A tedy není proti čemu se zatím chránit.

Takže si tímto na tento oblek dávám © a registruji si ho ®

PNV – přístroj nočního vidění, na základě fotonásobiře

termovize – vidění tepla na základě IR záření

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
dubraro

Já tu otázku chápu tak, že tazatel se chce skrýt před zdrojem IR záření.
Bláto by pomohlo na chvilku, pak by to bylo ještě horší, protože uschlé bláto určitě absorbuje více IR záření než holá pokožka. Spíše ty to chtělo skrýt se za nějakou masivní překážku. Nebo naopak, skrýt se za něco, co bude IR záření odrážet, lesklý povrch.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Kepler

Cenobita: takový oblek zřejmě vyrobit nelze, platí zákon o zachování energie. Jak bys to teplo odebrané obleku odváděl? Leda by se ti to podařilo stoprocentní přeměnou na elektřinu, kterou by sis ukládal do baterie. Až se ti to podaří, tak se hlásím ke spoluautorství k patentu! 🙂

před 2805 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek