Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ati Tray tools - nastavení otáček ventilátoru

Zdravím vás počítačoví mágové ;-)

mám dotaz na tenhle program - četl jsem několik názorů od uživatelů tohoto programu, kteří se zmiňovali o tom, že jim zkolaboval celý windows. Jaké jsou vaše zkušenosti?

Program bych nejspíš potřeboval, protože se mi otáčky ventilátoru grafické karty točí stále na 30% i při vyšší teplotě GPU. Už jsem i zde četl několik vláken týkající se tohoto tématu, ale jiné řešení než ten ATT jsem nenašel.

Pokud by někdo věděl, jak to nastavit i jinak, nezlobil bych se za radu :-) V BIOSu jsem toto nastavení ovšem nenašel, Speedfan nefunguje, Everest taky ne a pokud to jde v Catalyst Control Centru, tak jsem nepřišel na to jak... Jde o GPU ATI Mobility Radeon HD 5650... Díky všem předem za rady a zkušenosti...

Změna předmětu, původně: Ati Tray tools (host)

Předmět Autor Datum
V Catalyst Control Centru by měl jít větrák regulovat. Jakou máš verzi? http://ewoah.com/wp-content/…
host 03.01.2012 22:14
host
Verze Catalyst Control Center je 2010.0601 atd. Počítač je Dell N5010, takže dle tvého obrázku nemám…
pecos 03.01.2012 22:23
pecos
Tak už mám nejnovější verzi CCC, ale možnost Graphics overdrive tam teda nemám...? poslední
pecos 04.01.2012 12:28
pecos
Ztišování otáček nefunguje ani u některých levných karet.Vzhledem k tomu že jde zřejmě o notebook ne…
MM_tank 04.01.2012 00:51
MM_tank
Nejde mi o to ztišit nb, ten je krásně tichý, od prachu je očištěný, ale když spustím jedinou hru kt…
pecos 04.01.2012 11:34
pecos

Ztišování otáček nefunguje ani u některých levných karet.Vzhledem k tomu že jde zřejmě o notebook nedoporučuji vůbec s tím zkoušet cokoliv dělat.

V podstatě je možné že grafika i procesor mají jeden společný ventilátor což by vysvětlovalo vyšší otáčky. Druhá možnost je že sice ventilátory jsou oddělené ale chladiče jsou poddimenzované takže se to honí většíma otáčkama /což u notebooků bývají/ nebo můžou být zasrané od prachu /třeba zkusit vyčistit/.
Pokud jsi to nečistil víc jak půl roku tak skoro natuty jsou.

Dá se to napsat i tak že tam žádný prostor pro ztišování není - notebooky ty ventilátory - pokud je vše v pořádku regulují poměrně dobře aby to jelo hlavně tiše i za cenu vyšších /oproti desktopu/ teplot.

Nejde mi o to ztišit nb, ten je krásně tichý, od prachu je očištěný, ale když spustím jedinou hru kterou hraju (F1 2011), teploty se pochopitelně zvednou, ventilátor CPU se rozjede více aby chladil, ale ventilátor GPU zůstane na 30-ti% a její teplota dosahuje závratných výšin (přes 90). Právě tento ventilátor potřebuju rozpohybovat... V CCC tato možnost není, zkusil jsem z AMD stránek stáhnout verzi 12.1. ale při instalaci mi spadl Win...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru