Avatar uživatele
Džanička

Jak se dělá pravý domácí kvásek, který se dělá 5–7 dní???

Někde jsem to četla, že dřív chodili mlsat kvásek do špíze, a já jsem to nemohla pochopit jak je to myšleno.. To se to neskazí, než se zpotřebuje???!!!

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? dědapetr, Damiana, Illines před 4435 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
dědapetr

Tady je něco.

http://domaci­pekarny.dama.cz/re­cept.php?r=3483

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Džaničko, nezkazí. Zadělává se jenom z žitné mouky a vody. Každý den se přisypává mouka a dolévá teplá voda. Když je kvásek připravený na pečení (dá se péct už od 4. přidávání) a nepotřebuješ ho, tak ho jednoduše dáš do chladničky. Potom ho vyndáš den před tím, než budeš péct, případně můžeš ještě přimíchat trochu mouky a dolít teplou vodu. Pokud bys nachystaný kvásek nechala v teple, mohl by zkysnout a byl by k nepotřebě.
Dříve se nechával zbytek těsta zaschnout přímo na zadělávací díži. Než se peklo, tak se do díže nalila teplá voda, oškrabaly se zbytky těsta ze stěn díže a druhý den se mohlo zadělávat těsto.
Kvásek dělám přesně podle receptu, co Ti poslal Dědapetr.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek