Avatar uživatele
Oprah

Jak se dělá průzkum trhu

U nás ve vesnici je jedna masna, ale ještě jedna by se tam uživila, už tam i byla, je zavřená, a zařízená. Jak udělat průzkum trhu, abych zjistila, jestli mi půjde.. Díky..

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? hanulka11, anonym před 4679 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Marketingový profík by poradil jednoduše zmapovat sortiment a případné slabiny stávajícího prodejce, porovnat spádovou oblast potenciálních zákazníků, jaké segmenty kupují na místě a jaké mimo (chybí v místě nebo kvůli ceně?).
Pak si udělat zjednodušenou kalkulaci včetně prostor (nájem/vlastní), investice do vybavení (pokladna, regály, mrazáky, vitríny, košíky, skladové a sociální zázemí) vstupní a provozní kapitál.
No a kromě ochoty a lidského faktoru ti to vykáže základní parametry perspektivy.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Dělat průzkum truhu samostatně neni nic snadného a myslím že i sebelepší průzkum truhu na jedné samostatné vesnici toho moc neukázal. Řídit se selským rozumem a prodiskutovat tuto možnost s co největším počtem místních lidí. Další provoz je pak i otázkou zařízení, dostupnosti, kvality a cen.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
hanulka11

to záleží hlavně na tobě, jak se uvedeš, jaké budeš mít zboží, vystupování k lidem, a ceny . Pak se k tobě lidé naučí chodit a řeknou to svým známým atd. atd. žádný průzkum ti to nezaručí

tak vzhůru do toho

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
kapka

Na každém úřadu práce je pracovník /případně tam v určené dny dojíždí/, který kvalifikovaně radí lidem, kteří chtějí v nějakém oboru v tom místě začít podnikat nebo i schánějí práci jako zaměstnanci a potřebují rekvalifikaci apod. Určitě nic nezkazíte, když se zajdete zdarma poradit tam. Nejedná se o zprostředkovatele zaměstnání, je to specializovaný pracovník.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek