Avatar uživatele
anonym

Jak se lidem dostává voda do kolenou?

Když se tam dostane, tak se pak dá nějak odsát ven, třeba nějakou stříkačkou?

Pokud tam zůstane, tak způsobuje bolest? Zánět? Revma?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? annas, johana 56, tforro před 2684 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Odpoveď byla označena jako užitečná

Soused si stěžoval na bolesti kolena, nejdříve jednoho, pak druhého, chodil na punkce, byl v lázních, atd. nakonec dostal oba klouby umělé. Jenže se neléčil vnitřně, takže teď už vůbec nechodí, ale pohybuje se jen na vozíku.

Takže je třeba se léčit i vnitrřně, i když příčinou může být někdy úraz, ale to je jiná skutečnost.

„!Mnoho lidí si tuto otázku již položilo, ale málo lidí pro to něco udělalo. Důležitá je vodní rovnováha. Naše tělo tvoří téměř ze dvou třetin voda. Ale kde je všechna ta tekutina uložena a co ji řídí a kontroluje? Každá buňka v těle obsahuje vodu a voda ji také ze všech stran obtéká. Voda je rovněž nejdůležitějším transportním prostředkem, a není proto divu, že jak celkové množství vody, tak i hladina v ní rozpouštěných látek jsou úzkostlivě udržovány v úzkých hranicích.“

Voda, dna, diabetes souvisí s funkcí ledvin. Důležitá je strava.

"Je to zejména rafinovaný cukr a přemíra živočišných bílkovin. Dále těžké kovy, nadbytek kofeinu, nadbytek alkoholu a chemických látek ve stravě. Může to být i přemíra vitaminů a minerálů, například hodně vitaminu C užívaného dlouhodobě. Vitamín C je pro člověka potřebný, ale nejlepší je v podobě kiwi, citronu nebo jiného ovoce. V podobě potravinového doplňku by měl mít levotočivou formu a měl by být vázaný na rostlinné výtažky. Vitamin C má vliv na energetickou dráhu ledvin, a tak malé dávky stimulují a velké dávky užívané dlouhodobě poškozují meridián. U lidí, kteří jsou geneticky oslabeni v oblasti ledvin, by mohl při velkých dávkách braných dlouhodobě snižovat kvalitu sluchu.

Meridián ledvin prochází ušima, a tak projev snížené energetiky ledvin se může objevit i zde. Jestliže neužíváte vitaminy na doporučení lékaře, užívejte jich raději 3× méně, než je napsáno na obalu. Úplně to postačuje. Pro jejich dobré vstřebávání do těla nejsou nutné velké dávky, ale správně pracující vnitřní orgány. Pro vstřebávání minerálů to jsou ledviny v dobré kondici. Když máte jejich sníženou funkci a chcete ji vylepšit vysokými dávkami multiminerálů a pitím minerálek, pak je to přesně opačně. Lepší je čaj z rostliny, která činnost ledvin podpoří, a nikoliv ještě více utlumí a zatíží. atd.

Postup regenerace:

Jestliže chceme začít s regenerací kolenních kloubů, musíme omezit přísun živočišných bílkovin ve stravě a také cukru. Omezte pití černé kávy a jiných nápojů s kofeinem. Zapomeňte na salámy, paštiky a jiné masné pochutiny a těžké smetanové omáčky. Vyhněte se kakau, rebarboře, chřestu a luštěninám. Cukr nahradíme medem. Zvýšíme příjem tekutin, zejména čisté vody, ale raději si udělejte čaj z některé níže zmíněné rostliny. Nepleťte si čistou vodu se sladkou limonádou! Úpravou stravy budete mít celou řadu potíží vyřešenu. Jen neusnout na vavřínech a jíst tak delší čas, až do zregenerování kloubů. atd."

Více informací na: https://www.ce­lostnimedicina­.cz/jak-si-zregenerovat-kolenni-klouby.htm#ix­zz4UK1wDHhk

To, co je v odkazu, znám z vlastní zkušenosti, opakuji, již několik roků se léčím hlavně bylinkovými extrakty.

Jen konstatuji, kdo chce ať si přečte, kdo nesouhlasí, nevadí, ale námitky je možné vyslovit slušnou formou, nikoliv urážkami a zesměšňováním, jak se často stává při reakci na jiný způsob léčení.

Upravil/a: annas

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?anonym Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Voda v koleně vzniká nepoměrem mezi tvorbou a vstřebáváním se vazivové, tzv. synoviální tekutiny. Jejím úkolem je výživa chrupavky a zároveň snižování tření při pohybu. Nachází se v dutině kloubu a za normálního stavu má jen malý objem. Při zdravě fungujícím kloubu je mechanismus tvorby a vstřebávání synoviální tekutiny v rovnováze.

Pokud se voda v koleně neléčí, dochází k omezení pohyblivosti. Dlouhodobé otoky kolene vedou k trvalému poškození chrupavky a kostí. V závažných případech, kdy je otok způsoben infekcí, může dojít ke zničení vaziva a ztrátě funkčnosti kolena.
Léčba vody v koleně závisí od konečné diagnózy, kterou stanoví lékař. Důvody vzniku bolestivého a oteklého kolena jsou různé – například úraz, nadměrné zatížení, poškození vazů a menisku nebo artritida (zánět). Případ od případu se stanoví buď chirurgický zásah, léčba antibiotiky, kortikosteroidy, nebo jinými preparáty ve formě tablet či injekcí přímo do postiženého místa. Nejvážnější a nejkomplikovanější způsob léčby je implantace umělého kloubu.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Lamalam

Ano, odsává se nějakou stříkačkou, říká se tomu punkce.

Voda v koleni, odborně kloubní výpotek, nejčastěji vzniká jako reakce na úraz, nadměrné zatížení nebo poškození vazů a menisků. Další příčinou může být zánět – artritida. Zánět může být způsoben bakteriemi nebo autoimunitním procesem.

Ani v jednom zdroji jsem se nedočetla nic o meridiánu ledvin.

Zdroj:
Trnavský, Rybka, et al. Syndrom bolestivého kolena. Praha: Galén, 2006.
Rozkydal, Chaloupka. Vyšetřovací metody v ortopedii. Brno: Masarykova univerzita, 2001.
Sosna, Vavřík, Krbec, et al. Základy ortopedie. Praha: Triton, 2001.
Gross, Fetto, Rosen. Vyšetření pohybového aparátu. Praha: Triton, 2005.

Upravil/a: Lamalam

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Admin2

laybor

nezapomínejte na odkazy. Informace není vaše, převzal jste ji.
http://mluvme­okloubech.cz/2015/08/­voda-v-kolene/

před 2675 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek