Avatar uživatele
donna*lee

Jak se lidem znovu otevřít?

V posledním roce a půl jsem se strašně uzavřela do sebe.Začnu od začátku.Na základní škole jsem byla známá jako pohodová a věčně vysmátá holka,bez problémů jsem s kýmkoli zavázala konverzaci,měla hodně kamarádů a ve třídě jsem měla partičku 3 nejlepších kámošů.Pak přišel konec ZŠ.Nastoupila jsem na Soukromou obchodku,třída složená z 20 holek a jednoho gaye.Jelikož se bavím převážně jenom s klukama,ták to tam pro me bylo hrozne utrpení.Musela jsem tam vydrzet až do poloviny druháku,protože rodice nechtěli abych prestoupila.Mezitím jsem se strašně zmenila,stala se ze me stydlivka,která sedi v lavici a s nikým se nebavi.Nakonec jsem je premluvila a ted už jsem na stavarne,ale musela jsem začít znova od prvaku,protože rozdilovky by byli hodne těžký.Tady uz je to celkem v pohode,ale pořád mi chybi to moje stary,sebevědo­mý,otevřený a veselý JÁ.Poradite mi jak se zmenit zase zpátky??

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? iceT, anonym před 3969 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Dlouhodobě si byla v prostředí, které ti nehovělo. Dej tomu čas, nelámej to přes koleno – teď hned, přijde to samo. Normálně se bav, blbni se spolužáky a jiné. Později si ani neuvědomíš že je to jako před obchodkou. Tato určitá zkušenost sice v tobě zůstane a nebudeš na 100% jako předtím. Uvědom si, že prostředí taky formuje člověka, ber to jako zkušenost do budoucna.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
badisko

na tohle ti zarucenej recept nikdo neda lide se meni pises …ze jsi byla takova na zakladnce ..ale to jsi byla jeste dite :D
Nechej tomu volnej prubeh …a nestresuj kvuli tomu ono mit kolem sebe desitky znamejch je mozna fajn ..ale nenahradi to par dobrejch pratel…vsichni se prubehem zivota usazujem az na par vyjimek .....nestresuj vzdy muze byt hur ..:D
navic odtazitost od lidi neni nekdy vubec na skodu takze klid …

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Damiana

V první řadě máš do budoucna nejspíš výbornou zkušenost s tím, že ženský kolektiv nebude nic pro tebe – mám to tak také. Základka – to je čisté dětství, střední škola už je dospívání – a být mezi samýma holkama, to je rozhodně na palici. Ber to teď tak, že máš vyhráno a chlapeckou společnost si užívej. Však ono to přijde samo. Nezabývej se už minulostí, buď sama sebou, uvolněná a zábavná – jestli tedy jsi, co já vím, viď?:-)
Je to hodně o pubertě a taky o tom, že máš za sebou nějaký zážitek s tím, co ti nevyhovovalo – ona slepičárna je fakt peklo, já ti rozumím. Jen jednou v životě jsem pracovala mezi samými babami a dodneška mě při té vzpomínce přejede mráz po zádech, jako při četbě Havrana… Never more:-)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Mromě spousty další vlivů utváří osobnost každého člověka i vnější prostředí. Nikdy už se nezměníš zpět do své původní osobnosti. Snaž se pochopit vše to, co se ti stalo, jako osobní růst a posun dopředu. Z bezstarostného děvčátka se z tebe stává rozumná slečna. Dospíváš, a to je podmíněno i určitou psychickou zralostí. Nedělej si starosti s tím, že jsi uzavřená. Potřebuješ svému okolí znovu začít důvěřovat. Násilným nucením se do změny změny samotné nedocílíš. Zkus na sobě zapracovat v tom smyslu, že si začneš uvědomovat sama sebe. Přemýšlej, jak sama sebe vnímáš. Nevracej se k tomu, co bylo. To je nenávratně pryč. Začni sama sobě věřit, potom se ti otevře možnost věřit více i svému okolí. Především se ale přestaň trápit tím, že ses změnila. To je přirozený stav věci. Nikomu nevyčítej, co tě potkalo. Rodiče pro tebe určitě chtěli to nejlepší. Nikdo nemohl tušit, jak bude výběrová škola vypadat. Dnes jsi se spolužáky spokojenější a je zde pro tebe nová cesta. Vítej ji jako příležitost poznat nové lidi a hlavně jako příležitost poznat sama sebe v nových podmínkách a jako novou osobnost.
Neboj se. Pokud budeš věřit sama sobě, nemůže nic dopadnout špatně.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
zjentek

nejhorší je dozrát do stadia, kdy už si nemáme s podstrčeným okolím co říct ..ne ono s námi, ale mi s ním ..tak zkus odjet třeba někam do chrámu, daleko od společnosti, co tě vychovala, aby se ti rozšířil záběr a mohla jsi se na to podívat nezůčastněně, velkoryse ,)

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Rodina a vztahy