Avatar uživatele
DandrdaMan01

Jak se mohu naučit několik jazyků zároveň?

Kdybych se chtěl učit třeba tři jazyky naráz, jaká je nejlepší metoda?
Vybrat si podobné jazyky, že stejně jazykové větve, nebo odlišné jazyky aby se mi nepletly?
Jak se učit tyto jazyky zároveň?

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? Anikitos, Marky Stark před 2620 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Kelt

Hlavně nepospíchej. Je lepší udělat malé krůčky, ale pravidelně než obrovské a nepravidelně. 15 minut denně je lepší než 2 hodiny jednou za týden. Záleží na tobě, zda se budeš učit všechny tři jazyky jeden den, nebo obden, takže minimálně 2 x týdně se budeš učit daný jazyk. A učíš se jazyky pro sebe, takže se nesrovnávej s někým, kdo danou věc zvládne rychleji. Poslouchej, čti, mluv – je dobré když máš s kým – můžeš si dopisovat nebo najít přítele rodného mluvčího na Skype.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Drap

Zda podobné, nebo zcela odlišné nelze určit. Názory se na to různí. Jen málo lidí zvláídne vyuku současně tří jazyků tak, aby to vedlo k dobrým výsledkům.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Jiří Bohumil

Zda to jde, nevím. Ale ve škole se dnes učí většinou současně minimálně dva jazyky a děti to musí také zvládnout. Můj problém ale vždy byl, že jsem se nebyl schopen naučit pořádně ani jeden jazyk. Kdysi to byla (povinná) ruština, pak jsem byl nucen částečně němčinu a dnes bych potřeboval angličtinu (aspoň odbornou). Ale neumím NIC. Slovíčka ani gramatiku si nepamatuju:-(((. Ale hodně to je o nadání a dispozicích. Mám známé, kteří opravdu zvládají i několik jazyků a na poměrně vysoké úrovni. A dle nich jim to ani nedělalo větší potíže se to naučit. I když se to prý nemá, závidím jim tuto schopnost.:-))) Jinak to říci není možno.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Anikitos

Udělej si týdenní nebo dvoutýdenní rozvrh, podle kterého se budeš pravidelně učit jazyky, každý v určitou dobu. Kup si i CD nahrávky, nebo se dívej na seriály s titulky v tom jazyce, který se chceš naučit… nebo pokud máš peníze, můžeš načas bydlet v té zemi jejíž jazyk bys rád ovládal (to je asi nejlepší způsob).

Podle mě, na tom jaké jazyky si vybereš nijak zvlášť nezáleží… ale protože tvoje mateřština je čeština budou se ti snáz učit slovanské jazyky (např. ruština) než třeba latinské (francouzština).
Ale myslím, že kdyby ses chtěl zároveň učit španělsky a italsky, tak by se ti to dost pletlo.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek