Avatar uživatele
reginavolna

Jak se mám bránit proti šikaně v zaměstnání, na co mám nárok?

Jak se mám bránit, na co mám nárok? Pracuji na HPP v soukromé firmě dvanáctým rokem, nikdy jsem neměla žádný pracovní prohřešek, pracuji nad rámec svých povinností, nikdy jsem nebyla v prac.neschop­nosti., až teď, když už jsem neustála šikanu od svého přímého nadřízeného,. Šikanuje mě cca 5 let, vždy se to řešilo ústně, dostal vynadáno a musel se mi i jednou omluvit, což mu majitel nařídil. Nadřízený mě průběžně psychicky deptá pořád, vždycky se to smete pod stůl, i když jsem to několikrát hlásila.Tentokrát už to vygradovalo tak, že mi vyhrožoval, že mi sníží výplatu a že mě donutí odejít. vYHROŽOVAL JEN KVŮLI TOMU, ŽE JSEM V DISKUZI VZNESLA SVŮJ NÁZOR, KTERÝ BYL OPAČNÝ NEŽ TEN JEHO.Podala jsem ohledně šikany stížnost písemně,. Nevěřila jsem svým uším, když mi majitel řekl, aniž by mě vyslechl, že mě přeřadí na jinou pozici, kde bych ale musela stejně spolupracovat s mým dosavadním nařízeným, který nejen že mě šikanuje, ale měl několik přestupků, dokonce jsem i doložila černé na bílém, že okrádá firmu, dokonce i 2 kolegy napadl fyzicky a pořád je ve firmě na managerské pozici. Všechno mi došlo až teď, když jsem doma, jelikož mi lékař napsal ihned neschopenku, když jsem přišla psychicky na dně a vše mu vypověděla. Místo nebo-li profese, kam mě chce majitel přeřadit je navíc snadným terčem, když se chtějí někoho zbavit. Každopádně jsem psychicky zdeptaná a představa, že po PN nastoupím do práce, kde jsem se zřejmě stala nepohodlnou, jelikož jsem nahlídla do zákulisí, je vyloučená. Můžu se sice jen domnívat, proč majitel mého nadřízeného kryje… Práci jinou nemám, nechci se nechat psychicky zničit, v případě ukončení pracovního poměru bych o odstupné nechtěla přijít,…Nevím, co mám dělat.

Zajímavá 0 před 2878 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Pokud to můžeš dokázat, podej trestní oznámení. Další možností je odejít. Z uvedeného vyplývá, že zaměstnavatel potřebuje více tvého šéfa než tebe.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Kepler

Je to blbé, ale šéf má vždycky pravdu. I když ji nemá. Být tebou, najdu si jinou práci a tomu volovi udělej veřejnou ostudu. Přesně v tomhletom pořadí. Nemá cenu si ničit pohodu.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
orwell

Tohle je velmi nepěkná situace a dobrá rada je drahá. Něco o tom vím a myslím si, že jediným východiskem je změna zaměstnání. Když tě bude nadřízený chtít deptat, těžko tomu zabráníš. Kdysi mě jede šéf chodil pravidelně nas..t už 1/4 před začátkem pracovní doby. Sice jsem se nedal, ale stejně jsem nakonec změnil „salón“. To se prostě nedá dlouhodobě vydržet. Jeden můj kolega mně kdysi sdělil 2 důležité podmínky (rady) pro úspěšné přežití:

  1. Na každého musíš něco vědět
  2. Na svini se musí svinsky!!!

Věř tomu, že na každou svini se vaří voda. Ten dotyčný, kvůli kterému jsem odcházel, po čase těžce onemocněl. Takový konec, který ho stihl, jsem mu ani nepřál…

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
reginavolna

Ano, přesně tak, zjevně zaměstnavatel potřebuje více mého šéfa. Bohužel důkazy nemám, vše se vždy řešilo ústně, až teď, když mi vyhrožoval za zavřenými dveřmi mezi čtyřma očima, jsem stížnost na šikanu podala písemně.

před 2878 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
tforro

V dnešní době se dají koupit různé skryté kamery, mikrofony atd… Např. kamera v propisce. A všechny tyhle funkce zastane i kdejaký telefon. Stačí ho zasunout třeba do saka tak, aby koukala jen kamera. A natočit si pěkně důkaz. Ale pozor, nadřízeného ničím nesmíte vyprovokovat, může to zneučít a označit za účelové.

před 2878 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek