Avatar uživatele
Compix

Jak se mám naučit vařit?

Je mi 27 let a v kuchyni jsem jako poleno. Zvládnu akorát uvařit těstoviny či vejce. Ale chtěl bych se naučit i jiná jídla, akorát nevím, jak začít. Díky moc za rady.

Upravil/a: annas

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? johana 56, Drap, marci1 před 2839 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
RyuzakiKate

Chce se to zkrátka nebát a zkoušet. Taky jsem musela nějak začít a sama od sebe, pak mě to začalo bavit a už to šlo samo. Mám hodně stránek s recepty a na přípravu základních příloh (rýže, brambory atp.) máš všude návody. Existuje i spousta vychytávek, které mám od mamky, tak pokud můžeš, obrať se na ni, nebo na nějakou dobrou kamarádku (která pochopitelně umí vařit). Zatím zkoušej úplně jednoduchá jídla, jako jsou třeba palačinky, obalovaný květák/sýr/cokoliv jiného s bramborami, rýže a k tomu jen nějaká zelenina podušená na pánvi… Hlavně nezapomínat na sůl, koření a jiná dochucovadla, ale nepřehánět. Navíc je taky na každém obalu od těstovin, rýže atp. návod s obrázky. Pokud by ti to nestačilo, zabrouzdej na YouTube, tam je toho taky spoustu, a teď nemyslím Pohlreicha, ale úplně amatérské vlogery, kteří ti to vysvětlí hezky polopatě.
Tak hodně štěstí a nic nespal a nepodpal :))

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Pokud se nechceš pouštět do experimentů a zkoušet nová jídla podle receptur ať už z kuchařek, nebo z netu, volil bych asi nějaký kurz vaření.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Dochy

pokud chceš experimentovat na vlastní pěst, začni samozřejmě se svými oblíbenými jídly (ověř si složitost přípravy a pro začátek vol ta jednodušší). To abys věděl jak to má chutnat a mohl se poučit z rozdílů 😉

To jen doplnění k předešlým odpovědím 😉

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kepler

Já jsem se začal učit vařit na koleji. Jednak mi nechutnaly ty srágory z menzy za 2,60, jednak jsem chtěl mít něco extra pro večírky se štěnětem piva. Tak jsem začal s topinkami s česnekem, pak přidal tatarák z polotovarů a ještě před svatbou jsem uměl vařit. Naštěstí. Chce to praxi, praxi, praxi. A taky chuť experimentovat, kromě všeho doporučeného přede mnou.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
pucipuci

V TV je spousta pořadů o vaření, přímo s celým postupem vaření. Tak jich pár omrknout. V podstatě je to všechno na jedno brdo. Stačí se naučit jednu omáčku a umíte všechny. Jeden guláš .....Jen se nebát a udělat si čas. I na internetu jsou video kuchařky.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
da ny

Někdo kouká od mala pod ruce mamce, babičce, sestře…
Za nás byly jen tištěné kuchařské knihy plné receptů. Dnes jsou videokuchařky, kde je postup od A do Z. http://ekuchar­ka.net/
Šikovná kamarádka může být též nápomocná.
Existují také kurzy vaření.
Když člověk chce, zvládne vše 😉 Začněte s jednoduššími recepty, dnes se vaří snadno, rychle , chutně i zdravě ;)

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
lindicka4478

No já naprosto miluji pro začátečníky aby si vyzkoušeli uvařit buřtguláš. I já jsem se ho učila přes internet, protože manžílek je často někde na cestách. No plno receptů najdete na mlsnékuchařce, ale právě buřtguláš je pod tímto odkazem: https://mlsna­varecka.cz/vy­borny-burtgulas-s-chlebem/ Až uvaříte, dejte vědět. Ráda bych se dozvěděla jestli vám opravdu chutnalo a hlavně – jak se povedl.

před 1137 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
květák75

Já bych teda určitě začala nějakou internetovou kuchařkou. Na internetu je kuchařek a receptů spousta… Chce to i trochu experimentovat. Myslím si ale, že s vařením je i dost spojené umění jídlo servírovat. K tomu by vám mohl přijít vhod například tento hrnek s pokličkou na servírování horkých pokrmů https://www.e­mako.cz/kuchy­ne_skladovani-potravin-ostatni-13/litinovy-hrnek-s-poklickou-a-vyprofilovanym-drevenym-podnosem-k-servirovani-horkych-pokrmu/

před 1610 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek