Avatar uživatele
S.J.

Jak se mám v budoucnu rozhodnout ohledně škol? Mám brát ohled na rodiče?

Dostala jsem se tento rok na konzervatoř – obor hudba, klavír. Baví mě to, vím, že bych to chtěla učit na ZUŠ (první učitel je podle mě hodně důležitá práce). K učení na ZUŠ by mi podle všeho měla konzervatoř stačit. Problém je s rodičema. Na zákadce jsem měla samé jedničky, takže si myslím, že učení teorie pro mě nebude žádný problém, možná budu trochu bojovat s hraním samotným. Avšak okolí ještě pořád sem tam naráží na to, že jsem měla jít na lepší školu, že nebudu mít žádné využití a krom hraní nebudu umět vůbec nic. Rodiče přímo počítají s tím, že budu něco studovat i potom. Zajímá mě tedy, co by bylo nejvhodnější studovat, není to moc náročné a mohu zároveň při tom učit na ZUŠ. Případně, jestli jít studovat dál hned po maturitě (4 roky) nebo až po absolutoriu (šest let), nebo se na to dál vykašlat a skončit s konzervou. Děkuji za odpovědi, doufám, že jste pochopili :).

Zajímavá 0 před 2857 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
kapka

Je to tvůj život a mas jasnou představu, co chceš dělat. Rodice by měli brat ohled na tebe, ne ty na ne. Pisu to z pozice rodice, ja bych se tak zachovala ke svýmdětem.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Kura

Není to o tom brát ohled na rodiče, ale poslechnout si jejich názor a potom jasně a rozumně uvažovat. Jít učit na ZUŠ? To budeš mít asi slunce v duši, ale na účtu prd.
🙂

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

Pokud budeš brát ohled na rodiče, dopadneš maximálně tak dobře jak oni. Je jen na tobě, jestli to tak chceš.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Nuk nuk

Pokud Vás hra n klavír a hudba baví a máte dokonce jasno v tom, jak chcete v budoucnu svůj talent a schopnosti využít, pak bych na Vašem místě i přes nelibost rodičů volila konzervatoř.
Rodiče občas mají o budoucnosti svých dětí různé představy. Myslí to obvykle dobře, myslí si, že jiný obor je výnosnější, lukrativnější apod. Jenže co byste podle nich měla udělat? Vzdát se konzervatoře a jít třeba na gymnázium? Tam Vás to nebude bavit, to může mít vliv i na prospěch a bude to na nic. Holt budete muset rodičům ještě chvíli vysvětlovat, že hudba Vás baví, zajímá, a že víte, že ji chcete v budoucnosti učit.
Co se týče dalšího studia po maturitě nebo absolutoriu, to uvidíte do budoucna sama, podle toho, jak moc Vám to půjde, podle potřeb atd.
Hlavně přeji hodně štěstí.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

ber ohled na svou budoucnost, na svou budoucí rodinu kterou budeš svou prací živit. Můžeš si poslechnout radu rodičů, ale nakonec to budeš ty, kdo ponese finanční zodpovědnost za svou vlastní rodinu takže bys tomu měl odpovídajícím způsobem přizpůsobit svou přípravu na toto období.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
arachis

Vzhledem k tomu, že lidé stále mají chuť hrát na hudební nástroje, tak bych to viděla jako dobrou volbu. Živit se hraním je trochu ošemetné, ale učit třeba v lidovce je až do důchodu…

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Vzdělání a práce