Avatar uživatele
Squive

Jak se může změnit trvalý travní porost na stavební parcelu?

Chci koupit pronajatý pozemek – trvalý travní porost.Město sice souhlasí, ale sumu za m2 mi dle znaleckého posudku vyčíslili na cenu stavebního pozemku,jelikož jsme si tyto inženýrské sítě vybudovali na pozemku na vlastní náklady. Je to legální? Může toto město udělat?

Zajímavá 0 před 2774 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Pixma

Na příslušném stavebním úřadě je možno požádat o změnu v užívání pozemku například ze zemědělské půdy na stavební pozemek. Je však vždy třeba počítat i s tím, že stavební úřad takovou změnu nemusí povolit, tudíž není vhodné činit zásadnější stavební přípravy dříve, než by došlo k povolení dané změny.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Funna

otázka je trochu složitější a nedáváš nám dost informací, protože:
není ani tak podstatné, co je zapsané na katastru, to se dá změnit, ale co je v územně plánovací dokumentaci pro danou lokalitu (pokud ho obec má) a nebo jestli ti budoucí stavba byla povolena územním plánem…pokud je zde povolena výstavba, tak je to stavební parcela a nezáleží na tom, zda jsou na ní nějaké sítě a už vůbec ne na čí náklady (mimo jiné, sítě na pozemku jsou obvykle majetkem majitele pozemku, ne města, nebo někoho jiného, pokud to není páteřní řad pro více domů)…

a pokud není pozemek určen k budoucí výstavbě (již zmíněným regulačním plánem, nebo územním rozhodnutím), tak zde vůbec nemůžeš stavět, není to tedy stavební parcela, takže ti nemůže být prodána jako stavební pozemek, i když jsou zde vybudovány inženýrské sítě…ale proč bys pak kupovala louku?

přidávám odkaz na stavební zákon, kde je tohle řešeno

Zdroj: http://busines­s.center.cz/bu­siness/pravo/za­kony/stavebni/cas­t1.aspx#par2

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek