Avatar uživatele
autacek

Jak se nakládá v krematoriu se zlatem ze zubních náhrad?

Mohou si tak dělníci smrti zvýšit životní úroveň?

Doplnění dotazu:

Z reportáže zde: https://techn­et.idnes.cz/fo­toreportaz-z-krematoria-z-lidskeho-tela-se-stane-hromadka-popela-behem-tri-hodin-g2m-/tec_reportaze­.aspx?c=A080806­_094602_tec_re­portaze_nyv

Teplota v peci 900°C, bod tání zlata 1050°C, jak a kam se tedy to zlato vypaří?

Poddotaz, Annas píše, že se endoprotézy a ostatní kovové zbytky dávají do společného hrobu, no já na jednom z obrázků (viz. odkaz na reportáž) vidím, že jsou v plechovém kýblu spolu s několika vajgly. Tak to mi vysvětlete.

Zajímavá 0 před 2160 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

„Plzeňské krematorium: za dvacet minut v peci se tělo změní v prach“

„Ani zlaté zuby, pokud je nebožtík má, nevydrží žár, kterému je tělo během kremace vystaveno. „Máme na to atest, takže po kremaci opravdu nevyndaváme zlato a neschováváme si jej. Zůstávají však plomby či endoprotézy, které dáváme do společného hrobu s urnami, které si pozůstalí nevyzvednou. Ze zákona je máme v krematoriu uchovávat rok,“ vyvrací jednu z fám Vláčil.

Zdroj: https://www.de­nik.cz/plzensky-kraj/plzenske-krematorium-za-dvacet-minut-v-peci-se-telo-zmeni-v-prach-20120722.html

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
ivzez

Žádné zlato tam (už) není.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Hlada

Na to tady asi nikdo konkrétně neodpoví. Dvě reportáže s rozdílnými časy a teplotami. Myslím, že tam, kde si teplotu ohlídají, nepříjdou zkrátka.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Drap

Ne, nemohou.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
autacek

Drape, odpovídáš zase jen na půl otázky. Pokud zvážím teplotu tání zlata a teplotu při žehu, zlato by mělo (asi) zůstat v popelu stejně jako jiné protetické pomůcky z oceli.

před 2161 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek