Avatar uživatele
Ondrej01

„Bulka“ pod bradavkou – 14 letý kluk. Mám z toho mít strach?

Zdravím, je mi 14 let a asi rok zpátky se mi pod bradavkami udělaly takové boule, prostě obě byly vystouplé a při zmáčknutí z nich i něco vyteklo (ne vyteklo, prostě maximálně půl kapky něčeho bez barvy) a dost mě to rozhodilo, ale pak asi po měsíci obě boule úplně zmizeli. Zhruba v únoru se mi (hádám že ta samá věc) udělala znovu, ale pouze v jedné (levé) a doteď nezmizela a když na ní zatlačím (ze strany, zezhora minimálně) tak mě bolí, nebo když ji vlastně prstama okolo celou zmáčknu. Těžko říct jakou to má velikost, například teď mi přijde asi 2×2cm, ale občas je to tak 4×4, je to spíš placka a zdá se mi že to celkem mění tvar, ale třeba se pletu. Tvar bradavky je oproti té druhé takový vystouplejší. Mám z toho mít strach? Bojím se jít k doktorovi, hlavně se to bojím říct doma, aby nevyváděli. Někde jsem četl že takhle je to s rakovinou prsu u mužů, ale někde že to je jen růst prsních žláz v pubertě. Děkuji.

Zajímavá 0 před 3508 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Pravděpodobně jde jen o hormonální změny vrámci puberty, ale pro jistotu si k tomu doktorovi zajdi – nemáš se čeho bát (spíš by ses měl bát k doktorovi nejít!!) ani se za co stydět.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Verona14

kdyžtak jdi k doktorovi sám, bez rodičů. Třeba to nic není a nemusí to vědět.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Džanička

Rozhodně si k doktorovi zajdi. Za tohle nemůžeš a nemáš se proč stydět. Rakovina prsu se netýká jen žen, ale může jít jen o hormonální změny tak jak píšeš. Pro svůj klid bych být tebou byla na prohlídce už před rokem při prvním nálezu. Čekat rok je dost dlouho a asi bych nespala když nevím co to je. Abys pak ještě nelitoval že jsi tam nešel hned a nezačal se včas léčit pokud by to rakovina byla. Nechci tě strašit ale zajdi si tam hned zítra. Zvláštní, ta dnešní mládež vůbec nemyslí na své zdraví..

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek