Avatar uživatele
Ganymede

Jak se nepozvracet při prohlídce krku paličkou?

Dobrý den, v poslední době mám citlivý krk a stačí si kartáčkem čistit zadní stoličky, zvedá se mi žaludek (spustí se mi dávící reflex) no a u doktorky se mi to stává taky a zítra tam jdu zase a určitě mi bude prohlížet krk za použití té paličky, kterou dává na jazyk, aby tam lépe viděla (já do krku vidím i bez ní, stačí nechat jazyk v puse a prohnout ho) a mě je z toho špatně a spouští se mi ten dávící reflex a doktorka to očividně nechápe a říká, že jsem dost velká na to, abych to vydržela, jenomže to není o věku, já to neovládám, stačí podráždit nebo se něčeho v tom krku dotknout a zvedá se mi žaludek, takže se zítra toho bojím a ještě asi půjdu na ORL kde to bude stejné a já nevím, co dělat, nebo se bojím, že mi kvůli tomu budou nadávat.
Stalo se Vám to taky někdy? Co mám dělat?

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Alesh před 2656 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Alesh

To zvedá kufr každému… viděl bych to na prosté řešení: 1) nebýt příliš najeden před prohlídkou, příp. být zcela nalačno a 2) mít pro jistotu u sebe připravený pytlík na blití. Nejspíš tě to jen nakopne, ale nezebliješ se, uvidíš. 😉

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
isteron2

Treba ju vopred upozorniť. Pokiaľ bude trvať na tomto úkone, to už potom je na jej zodpovednosť, bola varovaná !

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
annas

Mám silný dávicí reflex. Byla jsem na vyšetření, když jsem otevřela pusu a doktorka zasunula zrcátko , vydala jsem zvuk, zrcátko se orosilo. Zkoušela několikrát, nepodařilo se. Tak mě nevyšetřila. Bylo vidět, že se přemáhá, aby mě nenadala.

Bylo mě trapně, ale nemohla jsem za to. Nezvracela jsem, ale jako když se chce, ale nemáte co.

před 2656 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Zdraví