Avatar uživatele
wazzup135

Jak se oddělávají „šroubky s kulatým otvorem“?

Nevím jak jinak to popsat, tak zde je foto :D

Zajímavá 0 před 2614 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Jiří Bohumil

Na fotu není přesně vidět ten „kulatý“ otvor. Spíše se mi zdá, že jde o „hvězdičku“. Na tyto je příslušný bit, nebo šroubovák. Pokud jde opravdu o kulatý otvor, pak si kup a použij vytahovák zalomených šroubů přibližného průměru (je kuželovitý) a ten si uprav ubroušením na potřebný přesný průměr otvoru v té hlavičce. A neměl by to být problém. Ať se dílo daří.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Dochy

Předpokládám, že jde o šestiúhelník (IMBUS) nebo hvězdičku (TORX) poslední dobou poměrně běžné a šroubováky seženeš v každém železářství. Ale ještě by to mohl být nýtek, pravděpodobně trhací (podle fotky mi ho to dost připomíná, ale ta fotka je dost slabá). Ten musíš mechanicky zničit (odvrtat, odbrousit, urazit,…) – s ohledem na zbytek zařízení, které by zřejmě mělo přestát bez úhony. Pokud je tohle jediný přístup do počítače, tak nezávidím, protože všechny tyto metody zahrnují jisté riziko pro PC (rázy, špony, piliny)

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Hlada

Fotka je nezřetelná. Jestli je ten otvor skutečně kulatý, tak to není šroub, ale dutý nýt a v tom případě se tudy do toho neleze.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek