Avatar uživatele
carlosbomber

Jak se platí v trolejbusu?

Zdravím, chci se vás zeptat, jelikož bohužel vůbec nejzdím trolejbusem a ani jinými podobnými dopravními prostředky: budu muset jet v Ostravě trolejbusem, ale nevím, jak a kde si koupit lístek. A taky – doplnujíci info – pojedu se známým, který má ZTP-P.

Zajímavá 0 před 2866 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
cochee

Lístky koupíš ve většině trafik a na větších zastávkách jsou mincové automaty. Omezený sortiment u řidiče, o dost dráže (jen hodinový lístek). Vlastníš-li bezkontaktní platební kartu Mastercard nebo VISA, můžeš platit i tou, to je poměrně horká novinka. Papírový lístek z trafiky nebo z automatu se označuje ve voze jedním typem přístroje a pípáš-li kartou, zase jiným typem přístroje. Po 20 h večer do tuším 4 ráno můžeš nastupovat jen předními dveřmi a ukazuješ řidiči platný jízdní doklad, tj. připravenou jísdenku, nebo že budeš pípat kartou. Známý se ZTP-P má dopravu zdarma, ty pokud budeš v roli toho průvodce, TAKÉ.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
zjentek

Měly by tam bejt terminály, ke kterým přiložíš bezkontaktní kartu, a je to.
Případně si kup lístek v automatu, kterej by měl být už na každé bus & tram zastávce.
Řidič ti také prodá jízdenku, ovšem bude tak o 100% dražší.
Víc nevím, jelikož bohužel vůbec nejzdím trolejbusem a ani jinými podobnými dopravními prostředky.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Usoman

V normálním městě u normálních lidí máš legitku, kterou si na podniku, každý měsíc dobíjíš. Platíš tak, že nastoupiš u řidiče, dáš jí na ten přístroj, PÍP a hotovo.

Ale Pražáci jsou socani a máš tam lístky, které si potvrzuješ na přístrojích na tyčích v trolejbusu a nastupuješ všemi dveřmi. No prostě hrůza.

Doufám, že u vás v Ostravě, to máte taky normálně?

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
krpik

To že známý má ZTP tak to se na tebe nevztahuje. Pokud pojedeš jenom jednou nebo jeden den tak si kup lístek v trafice nebo v automatu. Zjisti si jak dlouho pojedeš a kup lístek daného času . U řidiče jsou dražší lístky a někteří je ani nemají a hlavně tam neplať bankovkami.
Teď se dá snad platit i kartou v MHD ale to jsem nezkoušel.
Hlavně si vyber trolejbus nizkopodlažní ten je v jízdním řádu označen u času vozíčkem pokud tvůj kamarád má problém vylézt schůdky.
Cenu lístku nevím pač 2 roky jsem MHD nejel.Do práce by se to nevyplatilo tak jezdím autem .

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
carlosbomber

krpik: známy ma ZTP-P to P je doprovod a ja se právě nevím jestli mám slevu na jízdného nebo pojedu zdarma.Jelikož záleží na dopravních podnicích.

před 2866 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek