Avatar uživatele
tatanka

Jak se postaví stát k soc. a zdravotnímu pojištění u unesených a propuštěných dívek? SAmozřejmě jim to přeji.

Doplňuji:
V žádném případě jsem nechtěl aby moje otázka zaváněla senzací nebo chtivosti nějakého bodu. Pouhá zvědavost. Koho jsem se otázkou dotkl, tomu se následně omlouvám.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 6Pro koho je otázka zajímavá? annas, bolak, redy, JájsemRaibek, gagaga, zzzlatokopka před 3318 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
JájsemRaibek

Domnívám se, že nijak. Pokud se neodhlásily ze zdravotního pojištění z důvodu dlouhodobého pobytu v zahraničí, kde si zdrav. pojištění platily a nikdo za ně zdravotní pojištění zde v ČR neplatil, dluží pojišťovně. Ta ze zákona musí zdravotní pojištění vymáhat. Může jim však odpustit penále.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
zzzlatokopka

Já myslím, že je to dobrá otázky, souhlasím s Raibekem, pojišťovna to bude muset vymáhat, ředitel pojišťovny má ale možnost pojistné snížit a odpustit penále.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
mosoj

Jak víš že za ně pojištění neplatili rodiče. Navíc si myslím , že jsou obě z takových poměrů, že si ho, bude-li to třeba doplatí.
Naprosto hnusná otázka.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
VeRe1983

Taky bych to rád věděl krom toho, proč se vlastně najednou dostaly na svobodu. V dnešní době není nic zadarmo a je bláhové se domnívat, že by je únosci pustili na dobré slovo anebo že se v nich hnulo svědomí. Pokud je osvobodila ona turecká humanitární organizace, bude to Česko něco stát? Peníze, anebo protislužbu? To je důležité vědět. Myslím, že každého daňového poplatníka by tato otázka zajímat měla, nepovažuji ji za nikterak hnusnou či amorální. Pokud se dostaly domů zdravé je to samozřejmě fajn, ale kdyby neriskovaly, zdravé by byly taktéž. A nezaměstnaly by množství lidí, kteří by mohli řešit případ někoho, kdo se do problémů dostal naprosto nezaviněně. Pokud nějaké zpovykané slečny hledají dobrodružství tam, kde to není příliš záhodno, tak jsou otázky, kdo to jejich dobrodružství zaplatí více, než na místě.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ivzez

Stát se k tomu nebude stavět nijak: Zdravotní pojištění buď mají vyřešeno
(rodiče platili průběžně) nebo je dořeší se svými zdravotními pojišťovnami
a sociální pojištění není povinné (je povinné pouze pro zaměstnance a OSVČ).

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Drap

To nikdo z nás nemůže ani odhadnout.- Pokud tě to zajímá, musíš se obrátit na konkrétní zdravotní pojišťovnu a na sociálku.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
marci1

Myslím si, že pocházejí z dost dobře zajištěných rodin, které pravděpodobně za ně zaplatily výkupné. Vzhledem k tomu, že domů dorazily po dvou letech živé, se mi tato otázka zdá poněkud mírně řečeno trochu"nevhodná".

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Reezo

Tohle pojišťovna nikdy nepokryje a je dost sporné jestli by to vůbec pokryla, když ty dvě slepičky jeli dobrovolně do rizikové oblasti. Můžou být rádi, že se vůbec vrátili. Spoustu jiných takové štěstí nemělo…

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek