Avatar uživatele
Motákovec

Jak se počítá cena za použití taxíku více osobami?

Zdravím,
nikdy jsem taxíkem jet nepotřeboval, ale tento týden se tomu asi nevyhnu a nevím jak to vlastně chodí. Když mi v online kalkulačce vyšla orientační cena cirka 450 Kč, je to cena za 1 osobu nebo se to počítá jako kdybysme obsadily celé auto? Když pojedeme 2, budeme platit pořád těch 450 Kč (tj. zaplatili jsme si za celé auto a je jedno jestli jede 1 člověk nebo 3), a nebo teda zaplatíme 2× 450kc? Díky za objasnění

Zajímavá 0 před 2508 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Arne1

Taxík jako takový všude ve světě účtuje za vůz. Pokud vás pojede více, je to váš problém jak se podělíte.

Něco jiného jsou sběrné taxíky v zahraničí (dolmuš, maršrutka, a podobně) u kterých platí laždá osoba podobně jako v autobusu.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Kepler

Souhlas s Arne, ale platí to jen když všechny osoby vystoupí na stejném místě. Kdo pojede dál, připlatí si.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Muffz

V Praze a Ostravě to často funguje tak nějak zvláštně. Mělo by se platit za auto, ale je to mnohdy závislé i na počtu cestujících. Když jsme jezdili z akcí na akce dvěma taxíkama stejné firmy, tak např. první várka 4 lidí platila 800Kč, kdežto druhá s dvěma lidma jen 600Kč při stejném místě nástupu i výstupu.

Zároveň doporučuji sledovat řidiče a měřič ujeté vzdálenosti. Taxikáři mají zespoda řadící páky tlačítko, kterým přidávají kilometry do měřiče.
Taky doporučuji předem si vyhlídnout na mapách nejrychlejší trasu, taxikáři často jezdí zbytečně většíma oklikama, aby nahnali vzdálenost a cenu. Takže je dobré při zabočení jinam upozornit, že to objíždí zbytečně, příště si dá pozor.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek