Avatar uživatele
Mucillinka

Jak se projevu hnisavá angína, jak se léčí, jak dlouho? Je nebezpečná a mohu se nakazit od nemocného člověka?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 6Pro koho je otázka zajímavá? VampGirl, hanny 2, Jikra, dědapetr, dougie, orestez před 4646 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
dědapetr

Hnisavá angína příznaky, léčba, opakovaná

Bolest v krku, zvýšená teplota, bolest hlavy, únava jsou nejčastějšími problémy, které přináší angína.
Pokud se polykání stane silně bolestivým a při pohledu do úst a do krku jsou vidět bílé povlaky, je to tzv. hnisavá angína. Příznaky se v podstatě neliší od klasické angíny, bolest, kterou nemoc způsobuje je ale vyšší a je větší riziko, že se hnisavý zánět přesune hlouběji do krku, kde může dojít k vytvoření tzv. abscesu – dutiny naplněné hnisem.

Průběh hnisavé angíny je proto od začátku nutné sledovat, a zejména včas zahájit léčbu, aby se předešlo komplikacím. Především děti však často trápí opakovaná hnisavá angína, a je proto někdy nezbytné operativně odstranit krční mandle.

Léčení hnisavé angíny je obvykle záležitost pouze několika dní, kdy je nemocnému předepsán klid na lůžku a antibiotika.
Včasným vyhledáním lékaře předejdete možným komplikacím, které může přinést hnisavá angína, léčba zánětu, který už pokročil do dalších částí těla je náročnější a v případě vzniku abscesu je nutný chirurgický zákrok vedoucí k jeho odstranění.
http://www.he­o.cz/l/70-hnisava-angina-priznaky-lecba-opakovana.html

Nákaze angínou je možné částečně předcházet dostatečnou prevencí, kdy je třeba podporovat celkovou imunitu a obranyschopnost těla. To zahrnuje zejména dostatek pohybu i odpočinku, vhodné stravování a přiměřené množství tekutin. Angína je velmi častou nemocí zejména v období podzimu a zimy, v zimních měsících by nemělo být zanedbáváno vhodné oblečení.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
panenka

Projevuje se tak že vás škrábě hodně v krku,bolí vás hlava ,jste furt unavená nedokážete opravdu nic zvládat a dělat u mě hnisavá angína trvala 14 dní.Nakazit se samozdřejmě od druhého člověka můžete.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Ahmed Ahmed

Nebezpečná vesměs není pokud se nejedná o nějakého fanatickeho fajnšmekra co miluje očkování několikrát do roka, pak se dost oslabuje a ničí imunita. Nakažliva je

Nový příspěvek