Avatar uživatele
anonym

Jak se projevuje ischemická porucha žil dolních končetin?Jáká je léčba?Je víc ohrožen kuřák?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4622 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

Bolestmi nohou. Všechny žilní a cévní problémy jsou částečně způsobeny a nebo hodně ovlivněny kouřením.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Valky

Tato choroba postihuje TEPNY a nikdy né žíly!!! To je tedy hlavní! Je to ischemická choroba (né porucha..) a teď k tomu oč jde atd… Ischemie – nebo-li nedokrevnost je vlastně .. uzavření tepny. Dojde k tomu v důsledku zužování. Pod tímto uzávěrem není tedy končetina zásobena krví. Příčinou ischemické choroby je především kornatění tepen (ateroskleróza) a Burgerova choroba – zánětlivé onemocnění tepen a nebo také trombus (krevní sraženina) atd atd… První příznaky nejsou nijak znát… někdy se zdá být končetina chladná.. V druhé fázi nemocný pociťuje při větší námaze prudké bolesti do postižené končetiny – vede ke kulhání nebo se nemocný musí úplně zastavit a ve třetí fázi je bolest končetiny trvalá. Ve čtvrté fázi jsou příznaky takové, že se u postiženého objevují záškuby a křeče… Patrná je i gangréna končetiny. A tato fáze také už ve většině případech končí amputací končetiny.
A na otázku, zda-li k tomuto přispívá kouření? Kouření je opravdu největším rizikem a „pomáhá“ k této nemoci. Dále u diabetiků a nebo u lidí, kteří mají zvýšený cholesterol je vyšší pravděpodobnost výskytu.

Ještě tedy dodatek k léčbě. Provádí se například Vasodilatační léčba, která spočívá v podávání infuzí s léky, které rozšiřují tepny. Na rozšiřování tepen je výborná svalová aktivita – takže se doporučuje cvičení dolních končetin! Provádí se také endoprotéza (né náhrada kyčelního kloubu) a také angioplastika. Záleží na tom, v jakém stádiu ischemii máte…

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
mosoj

Jak ovlivněny. Jsou přímo částečně nebo úplně ucpány.
Projevuje se to nesnesitelnou bolestí při chůzi. Berou se léky na rozšiřování žil ( do urité míry) pak již zbývá jen bypas. Ten ale nejde udělat vždy a kdoví jestli náš parlament TO NEZAŘADÍ DO NADSTANDARTU.

Co to je zdroj neb ? Jediný zdroj byla moje tupá hlava.

Ano samozřejmě tepny. Nějak jsem se nad tím nezamyslel. Znám to moc dobře. Můj kamarád co by silný kuřák je po několika bypasech v tříslech, víc jich už nejde udělat a bolestí nemůže skoro chodit.

Zdroj: neb

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
natasanatasa

Jak se ischemická choroba končetin projevuje mají hezky srozumitelně popsáno tady: https://www.bi­omag.cz/ische­micka-choroba-koncetin-ischemie/ Doporučuji mrknout. Mají tam vypsané i různé způsoby léčby. Jedním z nich může být například tzv. pulzní magnetoterapie.

před 1575 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek