Předmět Autor Datum
Vedle hodin vpravo dole je ikona připojení (pokud je dostupná síť, je tam žlutá hvězdička). Na tu kl…
Oula 11.03.2012 00:13
Oula
Ked mas notebook spravne nakonfigurovany, teda Wifi-na je funkcna a vies Wifi zapnut (mechanicky vyp…
A111 11.03.2012 01:01
A111
+ Oula: Děkuji vám! :))
Ramgada 11.03.2012 09:03
Ramgada
Není zač :)
Oula 11.03.2012 10:47
Oula
Chtěla jsem si to vyzkoušet už doma dopředu ( já mám na stolní PC připojení přes kabel ). Už jsem se…
Ramgada 11.03.2012 13:49
Ramgada
zkoušej si připojení k nějaké veřejné síti.
lední brtník 11.03.2012 14:31
lední brtník
To, že není chráněná heslem, neznamená, že se dostanete na net, jsou i jiné způsoby, jak blokovat ve…
Oula 11.03.2012 15:01
Oula
No, bylo mi divné, že mi hlásilo,že jsem připojena k netu a seznam.cz nikde. Děkuji! Nechám to, až p… poslední
Ramgada 11.03.2012 15:26
Ramgada

Vedle hodin vpravo dole je ikona připojení (pokud je dostupná síť, je tam žlutá hvězdička). Na tu klepnout, vybrat danou síť, klepnout na ni, kliknout na připojit, pokud bude žádat heslo (dostanete na recepci), tak zadat, potvrdit, potom vyběhne nabídka, o jakou síť se jedná (zadejte veřejná) a je to...

Ked mas notebook spravne nakonfigurovany, teda Wifi-na je funkcna a vies Wifi zapnut (mechanicky vypinac, alebo klavesa Fn+Fx, podla konkretneho NB), tak by nemal byt problem.
Ako je zapezpecena Wifi siet, zavisi od prevadzkovatela.

Zriadoval som Wifi siet prave neterke v penzione na Liptove. Bolo treba investovat aj do vykryvaca, tak som oslovil aj okolitych chaluparov (zastrcena dolina), ale bez zaujmu. Po sprevadzkovania Wifi siete miestni chalupari sedeli okolo penzionu s notebookmi a veselo pretazovali biednu siet pre hosti. Po zaheslovani siete (heslo bolo na jedalnom listku), sa nasiel jeden "chalupar", ktory vypil male pivo a rozdal vonku heslo vsetkym.
Treba napisat, ze "chalupari" maju na tazke investicie do mega chalup a super aut, taktiez na tyzdenny transport vacsinou z Bratislavy, Trnavy, Trencina ... ale kradnut konektivitu je asi sport.
Teraz je heslo na Wifi LEN pre ubytovanych hosti (a denne sa meni) na recepcii. Pisem to preto, ze kazdy penzion si to riesi inak.

Takze "nazov siete" (ku ktorej sa mas pripojit) a "heslo" asi poskytne recepcia.

Problem by mohol byt len v pripade podnikoveho (sluzobneho) notebooku, ktory ma "na tvrdo" napisane IP-adresy (domenu), ale neviem, ci je to Tvoj pripad.

Chtěla jsem si to vyzkoušet už doma dopředu ( já mám na stolní PC připojení přes kabel ). Už jsem se na tom notebooku připojila k nechráněné síti,podařilo se, ale nenačetl se mi Seznam.cz, ani Centrum.cz... Tak nevím, jestli to bude fungovat... Vyskakuje mi tam nějaká stránka "APACHE 2 test page powered by centos". Připojení má 2čárky...

To, že není chráněná heslem, neznamená, že se dostanete na net, jsou i jiné způsoby, jak blokovat veřejný přístup... Chce to vzít notýsek někam, kde je volně přístupná wifi síť (internetová kavárna nebo třeba Globus v kavárně....). Ale postup jste zvládla, teď jen až přijedete do hotelu, zajít na recepci a požádat o heslo

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru