Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak se to dělá - Access point v režimu bridge a přístup na internet

Mám následující přípojení k internetu:
AP(ISP)---[Wifi]---AP(AP klient-režim bridge,Ovislink 1120AP s APPro 1.0.6 Lite )---[ethernet-kabel]---ROUTER(Asus WL500gx, NAT)---[ethernet-kabel]---Koncové stanice (vnitřní síť 192.168.1.0/24).

Na Ovislinka 1120AP s IP 10.0.0.252/24 se bez problému dostanu z koncové stanice přes router.
Ovislink 1120AP je zapojen do WAN portu routeru a router Asus má na WAN pevnou veřejnou IP adresu.
Když se na Ovislinka 1120AP přes telnet přihlásím tak ping funguje jen na 10.0.0.1 (to je asi IP adresa AP poskytovatele).
Jak to udělat, aby se Ovislink dostal na internet, např. aby se si Ovislink synchronizoval čas s NTP serverem atd.
Dík

Předmět Autor Datum
a jakou má nastavenu bránu? Měla by být nastavena na IP adresu stejnou, jakou má tvů router. NICMÉNĚ…
touchwood 26.05.2008 20:54
touchwood
Dík za příspěvek tak se zkusím ještě rozpovídat. Dříve než jsem měl pevnou veřejnou IP adresu tak js… poslední
okolokolemjdoucí 27.05.2008 12:01
okolokolemjdoucí

a jakou má nastavenu bránu? Měla by být nastavena na IP adresu stejnou, jakou má tvů router. NICMÉNĚ: Provider může aktivně blokovat neautorizovaná zařízení (tj. vše kromě IP/MAC adres koncových bodů zákazníků, tj. včetně samotné bezdrátové infrastruktury)

Dík za příspěvek tak se zkusím ještě rozpovídat.
Dříve než jsem měl pevnou veřejnou IP adresu tak jsem měl tu samou infastrukturu domácí sítě, ale IP adresu dostával router Asus přes DHCP server v rozsahu 10.0.0.0/8 s bránou 10.0.0.1. Současné nastavení Ovislinka a možné volby jsou zde (volba TCP/IP > Basic):
modeaz2.jpg.
Zkoušel jsem do Ovislinka dát bránu co má router Asus, ale nemohl jsem se přihlásit do Ovislinka (musel jsem přenastavit IP adresu na routeru Asus na 10.0.0.8/24.
Napadlo mě, jestli nevede cesta přes nastavení iptables na routeru Asus tak aby se Ovislink v některých případech choval jako by byl z vnitřní sítě - je asi nesmysl a taky tomu nerozumím. Také se domnívám, že stejný model domácí sítě má určitě hodně lidí, tak jak tohle mají rešené ti co potřebují to co já.
Dík

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru