Avatar uživatele
sunchAtor

Jak se toho zbavit? Mám strach z lidí a cítím se neviditelná.

Jak už jsem napsala, mám strach z lidí. V 6. Třídě mě málem unesli Romové a lidi mě také párkrát srazili ke dnu, tak se bojím všech lidí. Často jsem sama, bez všech a hrozně mě to trápí. Nejradši bych odjela na Hawaii. Někdy bych nejradši zůstala celý den v posteli. Každopádně.. lidé mě opravdu dost přehlížejí a když jsem na nějaké akci lidé se se mnou nebaví a když se chceme sejít znovu, mě nikdo nepozve :( všichni zapomenou, jako kdybych tam ani nebyla.

Zajímavá 0 před 2786 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Nuk nuk

Tomu, co prožíváte se říká „sociální fobie“, strach z lidí, přesněji řečeno z užšího kontaktu s nimi. Když jste sama, cítíte se opuštěná a osamělá, ale z těch, kdo by Vám mohi být blíž, máte strach.
S tímhle problémrm Vžm ale nejlépe pomůže psycholog a psychoterapeut. Ten s Vámi citlivým způsobem a během terapeutických cvičení probere prazáklad Vašeho problému a je šance na úspěch.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
led

To si naivne myslíš, že na Hawaii nie sú zlí ľudia? Never tým sladkým filmom z raja. Je to taký istý svet, ako kdekoľvek inde, s kladmi aj zápormi.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
PořádSmutná

Půjdeš na střední a přejdeš do jiného kolektivu s čistým listem, takže se budeš moci odprezentovat jinak. Taky jsem byla stydlivá, ale naučila jsem se s tím bojovat a uvědomila si, že v životě nesmím být ticho, jinak se mnou každý vytře podlahu.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Seznam.cz

Možná máte blok, nedůvěru k lidem. Tato internetová forma vám nebrání v komunikaci. Sociální fobie u vás zatím nehrozí. Schází vám blízký vztah, človíček, se kterým budete neustále v kontaktu. Ti ostatní lidé pro vás nejsou až takovým osobním přínosem, abyste se musela trápit; oni mají své starosti. Možná, že by vám jejich zábava nevyhovovala, nebo připadla zvláštní. Jaké máte vlohy, cíle? Něco sama tvořit, jako hudbu, zpěv v kostele, vyšívání, pečení cukroví. Pokud vám takoví lidé nevyhovují, vyhněte se jim. Najděte si svůj svět, najdete svůj kolektiv, zkuste lehký sport, to, k čemu se cítíte, co vám dodá radost. Nezůstávejte v posteli. Nezůstávejte sama. Kde je kamarádka ze školy, z dětství?

před 2784 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek