Avatar uživatele
uccello

Jak se ubránit bojovému psu bez obranných prostředků?

Jsou nějaké finty, jak na takového hajzlíka, který by po vás vyjel? Normálně bych ho asi podřízl, ale co když u sebe nic nemám? Kdysi jsem znal jednoho pána, který cvičil psy u armády a zmínil se, že je to dost těžké. Buď ho prý co nejvíc napálit do slabin nebo mu nastavit loket, položit ho a vrazit mu ho co největší silou do chřtánu.
Doplňuji:
Otázka je čistě teoretická. Nechci se tady s nikým hádat o mírumilovnosti psů, o důvodech útoku atd. Chci znát jen způsob obrany, kdyby náhodou na takovou situaci došlo. Děkuji.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? gagaga před 3533 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
zjentek

Odpoveď byla označena jako užitečná

bude to chtít kus odvahy, ale když na tebe cení zuby, počkej na útok a vraž mu dlaň malíkovou hranou do tý otevřený tlamy tak, že uchopíš celou spodní čelist zevnitř tlamy. Tu sevři a tlač za každý jeho pozice směrem od zbytku hlavy, ať už se agresor zmítá jakkoli ..von bude krkem kroutit tam, kam budeš tlačit ruku, páč by si rád kousnul, což dost dobře nemůže, když mu držíš jedinej pohyblivej mechanismus na hlavě (uši vynechejme). Neznám psa, kterej by ti ten chvat rozmluvil, leda by měl tak sto kilo ..a takovýmu je pak dobrý zlomit hnátu, ale o tom až v druhý lekci.
Doplňuji:
beer: jestli vona ta tvoje odpověď není spíše typicky úplně teoretická ,)

Upravil/a: zjentek

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?uccello Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
beer

Na teoretickou otázku odpovím prakticky:
Sice nevím, co považuješ za „bojového psa“ (nic takového ve skutečnosti neexistuje), ale vím, že útoku zvířete se dá mnoha způsoby účinně předcházet. A právě toto je z praktického hlediska nejúčinnější !!
Jestliže se tímto způsobem avšak nechceš chovat, pak může k útoku skutečně dojít a pak záleží na několika faktorech (velikost a druh zvířete,prostře­dí,ne/přítomnost majitele..) pro zvládnutí útočícího psa. Pokud s ním chceš bojovat, tak bojuj! Třeba podle rad toho pána a snad se ti podaří zvíře ‚napálit‘ do slabin. Horší bude když se netrefíš, jeho agresivitu zvýšíš a pes začne bojovat o život ))
Doplňuji:
Pánové, bojujte si se psy podle libosti a přeji hodně úspěchů !
P.S.: Takových nepoučitelných specialistů se nepřímo řešilo i na naší veterině již několik ))

Zdroj: Vet.praxe

Upravil/a: beer

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Nazdar Bazar

Jakmile by se ke mě přibližoval, nakopl bych ho. Dle mého názoru je užitečné po něm hodit oděv(nejlépe bundu) zpacifikovat, zavolat policii, případně odchytovou službu.
Doplňuji:
Teď mi zjentek evokoval princip pacifikace aligátora. Prostě vemte klacek, a vertikálně ho dejte do držky agresora.

Upravil/a: Nazdar Bazar

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
repetelka

Vzhledem k tomu, že už minimálně třetí desetiletí vysvětlují kynologičtí odborníci,
že něco takového jako „bojový pes“ neexistuje, je téměř s podivem, že se stále najde někdo, kdo tento termín používá.
Výraz „bojový pes“ začala používat média, která potřebovala senzaci pro svoje bulvární zprávy.
Žádný pes nezaútočí bez příčiny a bez varovných signálů. Znamená to tedy,
že žádného psa neprovokujeme, pokud dojde k setkání se psem, který se může jevit nebezpečný, otočíme se zády a v klidu se vzdálíme. Vyhneme se přímým pohledům
a pokud pes mimikou naznačuje, že se chystá zaútočit snažíme se v klidu vzdálit.
Pokud i přes to dojde k útoku, je doporučováno lehnout si na zem , na břicho
s nohama směrem ke psovi. Týl si chráníme sepnutýma rukama.
Zrovna včera došlo k napadení dítěte psem loveckého plemene- ohařem. Je to smutné, ale jen to dokazuje, že žádné plemeno není „bojové“ a že jakýkoliv pes je prostě šelma, která když se vymkne z vlivu majitele , může být nebezpečná. Okolnosti útoku se zatím vyšetřují, ale těžko se dá věřit tomu, že lovecký pes přeskočil plot jen proto aby „ulovil“ okolo jdoucí dítě. V každém případě měl být pes spolehlivě zajištěn nebo pod dohledem majitele.

Doplňuji:
http://www.krimi-plzen.cz/a/detsky-bolestny-jekot-stekot-zuriveho-psa-a-pak-vystrel-z-pistole-policisty-v-janovicich-dlouho-nezapomenou

Upravil/a: repetelka

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
zjentek

..jo a když seš u tý mírumilovnosti, tak je třeba tady ještě doplnit, že některý plemena, jako je třeba mírumilovný útočný jorkšír, můžeš tímto chvatem třeba i nechtíc trvale zmrzačit ,(

před 3533 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
uccello

Když už mě takhle chytáš za každé slovo, tak to trochu upřesním: Co třeba agresivní pes? A útočícímu yorkšíra stačí jen hodit do batohu a odevzdat páníčkovi. :D

před 3533 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
zjentek

no vždyť jo, já si nedělal pr.del, tahle odpověď je fundovaná ..to není jako vodpověď veta, kterej začne mnoha způsoby předcházet tomu, že na něj pes už vyjel- to je profesionální degenerace a to je zase něco jinýho. Ale tady to vychází z faktu, že psům se hejbe jenom spodní čelist a vzhledem k tomu, že psi na rozdím od koček záměrně neškrábou, tak jim s tou čelistí vlastně bereš jedinou zbraň a takové ty pohyby, které budou v tom boji přeci jen následovat, to bude jen takovej kankán, nebo čardáš :)

před 3533 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
zjentek

..fakt nechci aby to bylo ukecané, ale ještě doplním, že po boji s jorkšírským teriérem NUTNO umýt tu ruku! Ne nadarmo se mému jorkovi po domácky říká „hubník voňavka“ ..tak bacha!

před 3533 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
zjentek

s tou dlaněj to funguje ..klacek ti vyplivne! Nazdar Bazar!

před 3533 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek