Avatar uživatele
postcd

Jak se vyspat při bolesti opotřebovaného kloubu?

ve věku 75 let, bez operace, když prášky proti bolesti nepomáhají a doktorka říkala něco v tom smyslu, že leda operace, máte prosím s tímto někdo nebo někdo z blízkých (rodiče/prarodiče) zkušenosti?
ve dne je to dobré, ale v noci bolí, vyzkoušeno více prášků proti bolesti, injekce zabíraly jen na hodinu, pár hodin.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 6Pro koho je otázka zajímavá? led, anonym, fcoop, redy, briketka10, marci1 před 3251 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
redy

Já nevím ale jak píšeš, jít pod kudlu.Když nic nepomáhá.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Já ještě nemám tolik, co uvádíš, ale problémy s bolestí při spánků jsou strašné. Nepomáhají žádné masti, žádné prášky, které užívám pouze před každodenní fyzickou námahou. Operace všech kloubů horních končetin mi lékař rozmluvil (zatím) vzhledem k mému předdůchodovému věku. Žádnou radu ti nedám, protože sám nevím co a jak provést, abych se řádně vyspal, snad se pořádně ožrat, ale kdo by to vydržel každou noc, že jo. 🙂

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
marci1

Bohužel, s klouby je to těžké. Pokud nepomáhají prášky, pomůže jen operace. 🙂

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
led

Žiadnú odbornú radu vám nedám. Nie som lekár.
Vychádzam len zo skúsenosti s podobným problémom. Vzhľadom na to, že ľudia majú rôzne prahy bolesti a mentálneho sebaovládania, može to, alebo nemusí pomôcť… Niektorí používajú bylinné zábaly, niektorí nahrievanie (pozor, nie piecť v rúre), niektorí naopak kĺb ochladzujú, ale väčšina pri tom robí chybu, že pritom trpia a myslia na bolesť. Ja používam (hlavne pred spaním) fyzické a duševné uvolnenie, nemyslieť na bolesť, ale práve naopak v mentálnom uvolnení si predstavujem pozitívne veci, krásy života. Nespolieham sa na prášky proti bolesti, krátkodobo síce pomôžu, ale organizmus si na ne ľahko privyká a žiada stále viac a viac… Je to, ako keď si zvyknete sa všade voziť autom a keď sa auto pokazí, cesta peši, aj pár metrov, sa vám zdá namáhavá.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
briketka10

Mě pomohly tyto zábaly :
http://www.pri­essnitzovo.cz/no­vinky/38-priessnitzuv-zabal
a potom Bahenní lázně 2 x nakonec jsem
šla postupně na 3 operace před aplikací
deseti injekcí Arteparonů dovezených z
Německa.
Můžete vyzkoušet i akupuntkuru chodila
jsem na ni a moc mi pomohla, ale ten
profesor již zemřel zbavil mě potíží na
celý rok a to vážně nepřeháním 😁

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
pusinka50

Přečetla jsem poslední dobu hodně článků o kurkumě. Když si dáš do vyhledávače „Kurkuma léčivé účinky“, tak tě překvapí, na jaké všechny nemoci a prevenci vůči jim pomáhá. Rozklikej si víc linků na netu a čti a čti.
Koupíš ji jako koření ve stáncích Rojíkovo koření, asi je k dostání i v prodejnách zdravé výživy nebo si to zkus koupit na internetu.
Kurkuma: Zmírňuje záněty kloubů (ramena, kolena, lokte…), působí protizánětlivě, stimuluje funkci jater a žlučníku, trávení, pomáhá regenerovat mozkové buňky a paměť, Stimuluje tvorbu kortizonu v nadledvinkách, který přímo podporuje samočinné léčivé procesy. Působí jako prevence rakoviny. Snižuje hladinu cholesterolu, zmenšuje sklon k trombozám atd.

Zkus link: www.beltina.cz/by­linka/kurkuma
nebo: www.bylinkovy­raj.net/koreni-jako-lek/kurkuma.

Na netu jsou rady o užívání jako kurkumu smíchat s trochou pepře a olejem a užívat po lžičkách, že s pepřem více působí. V ajurvedě nic takového nepíší a i v prodejně mi to prodavačka, očividně znalá, vymluvila. A nedovedu si představit, že bych to dostala do pusy a polkla.
Já si ohřeji čaj a zamíchám si ji do čaje. Buď do velkého hrnku celou lžičku nebo po 2 půlkách lžičky, neboť je dost aromatická, takže aby to pitné a pít se to dá v pohod, není to žádné fuj.:-) Můžeš přidat kurkumu i do jogurtu, do tvarohu atd.
Důležité je dávkování 1 lžička denně, víc ne. Po cca 3 týdnech udělat několik dní přestávku a pak zas pokračovat:-)

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek