Avatar uživatele
fcoop

Jak se vám líbí historka?

Tento príbeh sa pred niekoľkými rokmi rozchyroval od jedného ucha k druhému, ako voľakedy babky priadky šírili ľudovú slovesnosť. Bol istý športovec, ktorý nedokázal večer obsedieť pred televíznou obrazovkou, ak si predtým nedoprial svojich desať kilometrov ostrého klusu po lese. V jeden zimný podvečer ho na chodníku náhle prekvapila hmla. Športovec sa nevzdal, terén poznal ako vlastnú dlaň. Beží, beží, keď tu odrazu, bác. Vrazí do čohosi obrovského, mäkkého a teplého. Zreve od preľaknutia, jeho protipól takisto. Jeden sa obráti do protismeru, druhý takisto a hybaj, kade ľahšie. Až doma, po dvoch grogoch a pol litri vareného vína si športovec uvedomil, že pri svojom joggovaní nabúral do protiidúceho medvediska. Vraj ho identifikoval podľa chlpov na šále a svetri.

Nemusí se to překládat,že ne?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Kerberus před 4608 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

Historka se líbí, ale je velmi nepravděpodobná. Spíš opravdu patří do tvořivé lidské slovesnosti

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Až na pracnou fabulaci to má 2 vady na kráse.

  1. Medvěd má vyvinutější smysly, takže by i v mlze vycítil jiného tvora vetřelce, jemuž by se vyhnul, běžec vydává dupot a běží po cestě. Medvědi používají spíše pohyb ve skrytu mezi stromy apod.
  2. Ale především, i kdyby to všechno nakrásně mohla být pravda, každé malé dítě ví, že medvědi se pohybují i při běhu po čtyřech, vztyčují se jen výjimečně při zastrašování protivníka, takže běžec by o něj zakopl a zákonitě přepadl, tedy nemohli by se srazit face to face.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
baghira

Urban legend, to bylo první, co mě napadlo.
Ale když jsem se zamyslel, tak medvědi někde chodí vybírat popelnice i na okrajích měst, zrak a sluch mají špatný, čich mají sice výborný, ale vítr mohl foukat správným směrem… akorát medvěd na všech čtyřech je vysoký něco přes metr, to by do něj nenarazil, ale spíš přes něj přepadnul…
Ale jako historka je to dobrý.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
led

Je to krásna historka, až taká krásna, že nemôže byť pravdivá (aspoň u nás).
Ale…nikdy nehovor nikdy.
Je to ako historka o strážnych psoch, ktorí chránili zmoknutého turistu (predtým sa nepoznali) počas búrky pred podchladením celú noc a keď sa zobudil potichu odišli. Nepravdepodobné?
Je to skutočnosť, stalo sa to na samote neďaleko dediny Sebechleby na Slovensku. Po mnohých rokoch som sa dozvedela, že asi sa psi báli búrky a hľadali pomoc u človeka.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Děda Louda

No, nejspíš to bylo trochu jinak. Onen postižený patrně nejdřív vypil ten vařený grog a dva litry vína. Pak ovšem po probuzení mohl vyprávět cokoli.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek