Avatar uživatele
Kepler

Jak se vám líbí technologické postupy režisérů při natáčení filmů?

Máme rádi filmy, které se co nejvíce blíží realitě, že ano. Pokud tedy nejde o pohádky, nebo fantasy. I v dnešní době se pořád používají falešné brýle s rovnými skly s odpovídajícími odlesky. Astronauti si VŽDY svítí do helmy, takže by ven neviděli ani h… Naposledy jsem reálný pohled viděl v českém filmu Ikarie XB. Jsou ti rejžové opravdu tak blbí a nevzdělaní, anebo jsou blbí diváci a je jim to jedno?

Zajímavá 0 před 2828 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Filmy točený v této době se mně vůbec nelíbí.Nejenže je tam přemíra vulgárních slov ( asi kdyby tam ta slova nebyla tak by to nemělo ohlas u mladých diváků), ale je to i špatně ozvučené.Mluvenému slovu není rozumět, hudba a zvuky jsou zas moc hlasité.
A těch přehmatů je tam hromada.Jak může být v jednom záběru na silnicích a zahradách sníh, pak je najednou beze sněhu a v dalším záběru tam je opět sníh.Hodiny na stěně ukazují tolik a tolik a v dalším záběru jsou hodiny o několik hodin pozadu (místo dopředu).
Zkrátka filmy v této době jsou natočené NEPROFESIONÁLNĚ a nebo je vidět, že nejsou peníze a točí se bez rozmyslu, jen aby to stálo co nejméně peněz.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
isteron

neznášam a nepozerám !

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
led

Film je zrkadlo, v ktorom divák prežíva predstavy tvorcov filmu…
Robiť film, umelecký obzvlášť nie je jednoduché. V takomto filme zvýrazňujete svoje predstavy, veľakrát popretím reality, aby sa zdôraznila výsledná myšlienka.
Bežný komerčný film vždy počíta s určitou naivitou diváka. Divák sa chce nechať klamať, divák chce prežívať príbehy svojich hrdinov. Pokiaľ by film ukazoval predmety, situácie, tak ako sú naozaj v skutočnosti, mnohé by neboi dostatočne zreteľné výrazné,dej by bol zdĺhavý a pre diváka nezaujímavý. Treba si uvedomiť, že niektoré technologické postupy vyžadujú v skutočnosti dlhý čas, keď sa navonok nič nedeje, pre neuzajatého diváka tvoria vlastne len statický obraz. Ale príbeh pre diváka musí byť nielen pútavý, ale musí plynúť ako divoká rieka s veľkým výškovým rozdielom, rýchlymi zmenami okolitej krajiny a nie ako široká rozliata veľrieka pomaly plynúca nížinnou rovinatou krajinou. Podobne je to aj s nasvietením, svetlo vytvárí dojem, pocity, lokálnym nasvietením zvýraznením dôležitých detailov (aj keď navonok pre laika nelogicky) a potemnením menej dôležitých scén, prípadne potlačením rušivých odleskov, priestorov, filmový dekorácií a podobne.
Film, pokiaľ to nie sú filmy náučné, pozerajte nie odborným profesionálnym zrakom, ale skôr citom, srdcom, vnímajte výsledný dojem na vašu myseľ, nepremýšľajte pri tom, ktorý herec tu hrá, ale čo hrdina prežíva, hľadajte a snažte sa pochopiť myšlienku, ktorú vám tvorcovia filmu chcú odovzdať.
Potom sú filmy sériové, robené čisto so zámerom nenásilne baviť diváka, nenútiť ho ani premýšľať, v takýchto filmoch niekedy ako kedysi v praveku filmu vkladali titulky s popisom deja, dnes vkladajú potlesk a smiech, aby divák pochopil „tu sa mám zasmiať“. „Tí rejžové nejsou blbí“, ani nemôžu, pretože aj to je umenie, zvládnuť film na oblbnutie a preradenie diváka do kategorie bezmyšlienkovitých tvorov.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
xxx3

jak které postupy u jak kterých režisérů ;) Člověk ale stále musí mít na paměti, že hraný film není a nesnaží se být realitou. Když se očima hudebníka podívám na slavného Amadea, také tam najdu fůru nesmyslů, které nemají s realitou nic společného, to ale přece nevadí – nejedná se o dokument.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Kepler

Nejde mi tak o filmy točené v pravěku, jako spíše o filmy točené dnes. Ikarie XB je jediný film, ke si astronauti nesvítili přímo na obličej. V dnešních fimech si tak svítí úplně všichni. Je to prostě hrůza a z diváků dělají blbce. Zkus si taky rozsvítit v autě, vypni reflektory. Co uvidíš venku? Kulové!

před 2828 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
talka

Není to též částečná chyba osvětlovače?

před 2828 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
led

Väčšinou nasvietenie určuje kameraman. To, čo vyčíta Kepler tie lampičky v helmách, ak by neboli, tváre by boli v pomere k okolitému svetlu tmavé, nevýrazné a ich výraz by stratil psychickú atmosféru. Práca s kamerou nie je tak jednoduchá ako sa navonok zdá.

před 2828 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
mosoj

A když ho neosvítí ,tak uvidíš kulový též.

před 2828 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek