Avatar uživatele
jirka F

Jak se zbavit mrtvé slepice, kam jí odnést?

Chci se zeptat v kurníku nám chcípla jedna slepice a chci se zeptat kam jí mám odnést všude kolem vesnice jsou lesy ale ti někomu patří a na louku někam tu slepici odnést v igelitce a pak vyhodit se mě moc nechce kdyby tam náhodou někdo šel.Uvažoval jsem i o remízku tam by se to možná dalo šikovně schovat.Pak už fakt nevím jak se jí zbavit.Poradili by jste mě prosím kam jí mám odnést nebo jak se jí zbavit aby to neviděli děti nebo to nebylo v rozporu se zákonem?

Děkuji za odpovědi

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Upravil/a: annas

Zajímavá 0 před 2807 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

Odpoveď byla označena jako užitečná

Neměla bi přijít do biologického odpadu. Uhynulá zvířata by měla likvidovat kafilérka. Ovšem za likvidaci a odvoz se platí. Pokud ji zaneseš daleko do lesa nebo do polí, ostatní živočichové se postarají. Pokud vykopeš díru , dostatečně hlubokou a zahrabeš, pohnojíš zahrádku.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?jirka F Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
klumprt

Co takhle ji prostě někde zahrabat? Velký problém?

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
yuko

Zakopat aspon pul metru do zeme, nejspis mate vlastni zahradu.

Zákon praví, že zvíře nesmí vážit víc než 30 kg a uhynout na nebezpečnou nákazu. Při zakopání je třeba použít dezinfekční prostředky a místo zvolit tak, aby nebylo ohroženo zdraví lidí ani životní prostředí, tedy rozhodně ne třeba v blízkosti studny. Hloubka hrobu musí být alespoň 80 cm a pokud se nejedná o pozemek vlastní, musí majitel pozemku s tím pohřbením souhlasit. Jak se zdá, praxe je leckdy ale docela jiná…

Zdroj: http://www.zah­rada.cz/forum/dal­si-zahradni-stavby/ulozeni-mrtveho-zvirete-na-zahrade-a-kvalita-pudy-308188/?kotva=u­lozeni-mrtveho-zvirete-na-zahrade-a-kvalita-pudy-308293

Upravil/a: yuko

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kepler

Do kontejneru na biologický odpad to taky nepatří. Možné postupy jsou zde: https://www.mev­s.cz/2009/03/­odstraneni-uhynulych-zvirat/

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Vypíchnu praktickou možnost z odkazu Keplera, která ušetří starosti i vlastní námahu. Leckdy stačí jen zavolat a pak počkat a možná, pak i něco zaplatit.

• kontaktovat k odvozu osoby, které mají povolení k výkonu veterinární asanační činnosti (např. osoby, které provádějí dezinfekci, dezinsekci, deratizaci), nebo
• kontaktovat soukromého veterinárního lékaře, který má v rámci své veterinární ordinace kafilerní box, nebo
podá informaci o umístění sběrného kafilerního boxu.
Veternární asanace je řešena § 39 až 42 zákona č. 166/1999 Sb., O veterinární péči a o změně některé souvisejících zákonů (veterinární zákon).
Veterinární asanaci na území hl. m. Prahy zajišťuje Správa služeb MP HMP prostřednictvím útulků pro opuštěná zvířata a odchytové služby (www.upozpraha.cz). Odchytová služba sváží zvířata (např.: psy, kočky, lišky, ptáky, apod.), která nejsou ve velkém stádiu rozkladu a jejichž hmotnost nepřesahuje 50 kg. Uhynulá zvířata jsou ukládána do mrazících kafilerních boxů, odkud si je k další likvidaci přebírá Veterinární asanační ústav Biřkov.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Lgee

Do lesa

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
dr.luha

Hodit do křoví. Za dva týdny už zůstane jen holá kostra. A mouchama, které se ze slepice vylíhnou se nakrmí vlaštovky. Budou to potřebovat na cestu.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek