Avatar uživatele
LukyKL

Jak se zbavit počítačového viru?

Dobrý den,
Chtěl jsem si stáhnout plnou verzi už nevím čeho, jak jsem to otevřel, tak to chtělo instalaci, ale neinstaloval jsem to, jenže stačilo to jenom otevřít a PC se začal hned sekat a začalo to házet hodně reklam a instalovat ruzne prohlížeče atd. a požadovalo to, ať si nainstaluju nějaký antivir tak jsem se to snažil odstranit antiviry, jenže jakoby nic, psalo to, že mám trojský kůň Gelbi asi… a nejake ještě jenže jako by se tam stále instalovali, tak jsem dal částečnou reinstalaci PC, a když se to konečně všechno nainstalovalo, tak jsem se dostal na PC a začal postahovávat ruzne antiviry, ale ten antivir mi zase řekl, že je tam trojský kůň, nechápal jsem, ale reklamy ustaly, tak jsem dal uplnou reinstalaci, dobře to jelo, ale jak jsem tam stáhl ten upgrade, co chtěl po mně PC, normální Lenovo companion, to přes to urřite nemohlo být, jenže se mi zase začel strašně sekat… spíš jako zasekávat, jednou je to dobře a pak se to strašně laguje, i když tam mám třeba zpuštěný jeden program, počítač je skoro nový, už ho mám delší dobu, je to značka Lenovo, a i když to dám projet MCAFFE LIFE SAFE, tak jakoby nic, nic to neukazuje, bojím se ,že ho tam stále mám ,prosím o pomoc a omlouvám se za hrubky a gramatiku, píšu to ve spěchu.


ale vůbec nic :( dává mi to např 100 CPU a 90–100 RAM… prosím nevíte, co s tím?
Zkoušel jsem všechno a PC se strašně seká, i když nemá nic spuštěného

Zajímavá 0 před 2717 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Quimby

To je hezké, že to píšeš ve spěchu, ale nedá se to číst, páč je to všechno jedna věta na X řádků.
No, tak to zkusím shrnout, zda to vůbec chápu. Měl si vir, přeinstaloval si PC a teď to viry neukazuje, ale přijde ti, že se to seká a proto se bojíš, že tam nějaký vir může být?
Takže zaprvé, vyhoď MCAFFE, je k ničemu… Stáhni si Avast, nainstaluj a dej scan po restartu počítače. Pokud nic nenajde, tak tam nejspíš nic neni. Pokud to něco najde, tak to smaž a spusť test pro jistotu znova.

Pokud máš čistou instalaci, což asi máš, pak doporučuji stáhnout pořádně ovladače. Nevím co od Lenova sis tam instaloval, ale většinou tam takové věci neinstaluj, pouze to stáhne blbosti, co stejně nepotřebuješ. A ovladače na touchpad, kameru, atd. se dají stáhnout samostatně.

Pokud se i tak se bude PC sekat, tak se koukni do správce úloh, které programy žerou CPU/RAM/HDD a zjisti co jsou zač, popřípadě je vypni.

Pokud z nějakého důvod tvá „reinstalace“ nebyla reinstalace celejch Windowsů, tak je prostě přeinstaluj.


Malwarebytes neznám, ale vypadá to taky v pohodě. Malware a adware většinou reinstalaci nepřežijou, tak sem nic konkrétního neradil, ale mám dobré zkušenosti s AdwCleaner. Ideálně v safe režimu Windowsu pustit vícekrát s restarty mezi.

Quentos: Obdivuju snahu, já bych se na to už bych vykašlal.

Upravil/a: Quimby

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Rokio

Na tvém místě bych si objednal kvalitního informatika, aby ti odviroval počítač.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Löwe

Vůbec nechápu, co ses snažil vyplodit, ale:

Jak psal Quimby, McAfee můžeš rovnou odinstalovat, k ničemu.

Stáhni si Avast jako antivir a poté bych ještě stáhl:
https://www.mal­warebytes.com/

A projel tím počítač. Je to program, který mi kdy pomohl nejvíc.

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
LukyKL

Ano ale antivir jako by nic nenašel ale není normální mít např 100 cpu a 90–100ram? a když to vyčístím tak to začne stejně znova

před 2717 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Quimby

A co dělá těch 100CPU? Se koukni kterej program to dělá a napiš sem aspoň jeho název.
Takže avast nic nenašel? Ani AdwCleaner nic nenajde?
Takže si opravdu reinstaloval celý windows a jeho čistá instalace se seká?
Nainstaloval si ovladače?
Seká se i v safe režimu?

Jinak když dojde RAM, což ti asi dochází, tak počítač začne swappovat na disk, což může vysvětlit to zpomalení. Takže to klidně vypni, sice to nepomůže, ale většinou to stejně není to co chceš aby to dělalo.

před 2717 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
LukyKL

Také mi to dalo restart a bylo tam nejaké okinko před restartem a tam bylo napsáno jako v názvu Addos-on jestli jsem četl správně ale nevím ale pak mi to hned dalo restart
CAudorFilterAgent64 , Microsoft Windows Search Protocol Host, Host Process for Windows Services, a pak tam bylo něco jako Host Process for Windows Tasks nebo jak to bylo píšu to ze screenu protože to hned zmizelo tak je to trochu rozmazané a v tu dobu kdy se to ukazovala byl cpu 100%

před 2717 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Quimby

Co je to „to mi dalo restart“? Jaký Addons?

Občas může něco skočit 100%, to je normální. Takže CPU není pořád na 100%? A co ty Ramky? Koukni co zabírá nejvíc paměti.
Jinak věci od Microsoftu jsou v pohodě, to je součást Windowsu, ty budou něco žrát, ale to nevadí.
CAudorFilterAgent64 je audio ovladač od Lenova, ten by ale moc žřát neměl, tak kdyby pořád běžel na 100%, tak ho zkus vypnout a uvidíš jestli to pomůže.

A pořád neodpovídáš na zbytek otázek, tak ti těžko můžu nějak přesněji pomoci.A hlavně piš srozumitelně prosím – aspoň tečky mezi větami a přečti si to po sobě.
Nejužitečnější by to bylo dát asi nějakýmu zkušenějšímu kamarádovi.

před 2717 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Počítače a internet