Avatar uživatele
Stařík2

Jak se zbavit sucha v ústech jako důsledku léků na vysoký tlak k léčbě zrych. rytmu, srážení krve, urol. problémů a dny?

Je mi 67 roků, měl jsem několikrát arytmii asi před 7 lety, v nemocnici mě upravili na sinus /to jsem jen zaslechl, ale nerozumím tomu/ od té doby asi díky lékům nemám žádné problémy, ale přišly další – jako nežadoucí vedlejší účinky .To sucho v ůstech je extremní, potom vyrážka na kůží, bolesti hlavy, svědění kůže, zahlenění, problémy s pamětí, a to nejsem tak starý ./Zvládám několik věcí najednou, včetně dvou počítačů/ Dále studené nohy, zimomřivost, ale nejvíce SUCHO V ÚSTECH. Každý lék, co beru,/ Gleperyl, Betaloc, Eliquis, Rytmonorm, Tamsulosin, Apo-Allopurinol má tyto a jiné vedlejší účinky dle příbalu a všechny mám a nejsem hypochondr. Poradí mi někdo? Chtěl bych se domoci snížení léků, ale pouze s opravdovým odborníkem v oboru a komplexního posouzení.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? johana 56 před 2635 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Kepler

Odpoveď byla označena jako užitečná

Je mi líto, ale zde se s opravdovým odborníkem v oboru asi nesetkáte, takže se raději obraťte na svého praktického lékaře, případně na odborné lékaře. Je pravda, že hodně léků má mezi vedlejšími příznaky i suchost v ústech. Taky je pravda, že se předepisuje léků zbytečně moc a zbytečně, v souladu s pojišťovnou (výkony) a farmaceutickými zástupci firem (zdarma dovolená v Thajsku pro pilné lékaře). To nejsou výmysly, mám to z první ruky. Já jsem jen o 5 let mladší, skoro žádné léky neberu a sucho v ústech mám jen po ránu, páč chrápu jako dřevorubec. Svého odborníka si budete muset najít sám, možná bude stačit změna praktického lékaře. Mnoho štěstí!
Jinak zkuste kouknout na http://prizna­ky.vitalion.cz/sni­zena-tvorba-slin/

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Stařík2 Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
briketka10

http://www.od­povedi.cz/otaz­ky/prisel-jsem-do-duchodu-ozvaly-se-nemoci-pokud-uzivam-rano-leky-cca-7-prasku-kdy-si-mohu-dat-kalisek-slivovice

Už zde jste se ptal na léky a slivovici po ránu :(

Nechte si pouze ty léky snížit pokud to půjde,
jestli ne, tak to bude tak, jak to je doposud.

Upravil/a: briketka10

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

Spláchnout všechny ty Gleperyl, Betaloc, Eliquis, Rytmonorm, Tamsulosin, Apo- Allopurinol atd. do záchodu! Tím bych začal. Pak bych začal jíst zdravě a byl psychicky v pohodě. K tomu dostatek pohybu a čerstvého vzduchu. Procházky. Mít rád život a lidi kolem sebe. Omezit pivo a alkohol. Vykašlat se na kouření.
Doktoři vám kromě dalších chemických jedů a operací stejně nic jiného nenabídnou.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
zjentek

Tak tady bude každá rada drahá. Třeba ta od minerze může být drahá velmi! ;)

Pro začátek bych to řešil tekutinou, nejlépe pravidelně svlažovati jemným douškem vody. Není nutno polykat.
Na trhu taky určitě bude něco jako gel, nebo co, na svlažení vyprahlý dutiny přes noc. A nemyslím tím to, na co teď určitě myslí všechny dámy. Vím, že na zvlhčení nosu něco existuje, tak proč ne do mordy. V nejhorším případě neublíží ani ten lubrikační gel ;)

Upravil/a: zjentek

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek