Avatar uživatele
anonym

Autobus měl zpoždění a přišla kontrola na neschopenku

Pomooc, mam strašný problém. Jsem po operaci na neschopence a mám vycházky od 12.-16. hodin. Jela jsem ke kamarádce na návštěvu (asi 30minut jízdy autobusem) zpět měl jet autobus v 15.00. Jenže se během cesty zastavil a nejel. Museli jsme čekat na jiný a domů jsem přijela v až 16.30 . Jenže v 16.15 u mě byla kontrola a nechala my lístek ve schránce. Já z toho nespala. Autobus patří soukromé firmě (Štáhlich). Vycházky jsem vždy dodržovala. A teď my hrozí pokuta. Co mám dělat?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4460 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

Dohodnout se s firmou provozující autobus, aby vystavila zpožděnku, doložit jízdenkou a zkusit se dohodnout. Nic jiného nezbývá

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Drapova odpověď je správná, jen bych změnila pořadí. Zavolala bych kontrolní pracovnici, která u Vás byla, a situaci jí vysvětlila s tím, že si doklad o poruše a zpoždění autobusu vyžádám a doložím ho. Možná v tom případě bude stačit toto vysvětlení a další vyřizování si ušetříte.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Michal Kole

Zkusil bych se podívat na přepravní podmínky dopravce jestli tam není nějaká klauzule o náhradu škody. Tu by pak šlo vymáhat.

Možná to není příliš zákonné, ale šlo by to zveřejnit v místním tisku, že kvůli dopravci jste přišla o nemocenskou a udělat mu tak ostudu.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek