Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak sehnat v Gothic 3 katanu

Chcu si ukovat mistrovský meč, ale potřebuju k tomu dvě katany. Jednu jsem našel v zapomenuté truhle a jak vocas si ju celou hru strážím a zakopávám o ni v inventáři. Všude je psany, že až porazim Angara v areně v Mora Sul mám ho prokecnout a on mě ju dá, ale já jsem ji samozřejmě nedostal. Velitel areny mě pak předal měsíční čepel a konec. Chtěl bych radu, kde mám tu zbraň získat??
Myslím že v neopatch. verzi hry jsem ji dostal, teď mám verzi 1.74 takže určitě další chyba této zabugované hry, proč já to furt hraju.

Předmět Autor Datum
Jo, katanu taky furt nosím enem jednu. A nejlepší meč, kterej jsem si ukoval, je myslím Meč předků,…
Prasak 01.05.2011 20:29
Prasak
A nákres na ten meč předků jsi našel kde, v truhle, nebo někde koupil? Já chcu ten mistr. meč protož…
Boss_1 01.05.2011 21:14
Boss_1
Už si nepamatuju, kde jsem ho sehnal, možná v truhle, možná jsem jej někde dostal, ale na jeho výrob…
Prasak 01.05.2011 21:36
Prasak
zkus cheat idkfa :)
salam-san 08.07.2013 14:21
salam-san
Cheat si strč do hnědky.
Prasak 09.07.2013 07:31
Prasak
Já těď v poušti přemýšlím jestli se dát na stranu haš., nebo nomádů. V Myrtaně bylo jasny, že půjdu…
Boss_1 02.05.2011 00:57
Boss_1
Ještě jsem to nedohrál, ale udělal jsem už rozhodnutí a použil artefakty. Vyhrál Innos, protože za n…
Prasak 02.05.2011 06:50
Prasak
Taky mám dostatek zkušenostních bodů na to být superman, jenom ty zbraně. Vymakat si sílu na 400 aby…
Boss_1 02.05.2011 14:26
Boss_1
Já jsem to dohrál bez problému s dvěma Ohnivými meči.
Filip390 02.05.2011 16:06
Filip390
Tak to mě řekni kde jsi je schrastil. Vím že jdou přivolat kouzlem, ale po schování zmizí. Určite js…
Boss_1 02.05.2011 20:44
Boss_1
Žádný cheat,ve hře u různých kovářů jsem na těch mečů narazil minimálně na 5.
Filip390 02.05.2011 20:47
Filip390
Já jsem na ohnivej meč narazil tehdá, když jsem hrál hru bez komunity patche. S patchem už se ten me…
Prasak 03.05.2011 07:27
Prasak
prvni ohnivi mec muzes koupit v cape dun za 50000 goldu bez pathe druhej u skretu nebo hassisanu
ohnivi mec 23.04.2013 21:47
ohnivi mec
FAJN ŽE SE ASNAŽÍŠ PORADIT, ALE PŘÍŠTE SE JUKNI NA DATUM
icepower32 23.04.2013 23:16
icepower32
Alespoň Nordmarský meč musíš mít, pokud jsi vyčistil ten důl s tavnou pecí v Klanu kladiva. Pak ti I…
Prasak 03.05.2011 07:33
Prasak
Do nordmaru jsem se jen zaskočil naučit schopnost likvidace orků a pak jsem valil do pouště. Stejně…
Boss_1 03.05.2011 20:51
Boss_1
Ten Nordmarský meč má myslím ještě větší dmg, než ten bastard, pokud ho ukováš sám a nabrousíš. Zajd…
Prasak 04.05.2011 09:46
Prasak
Stojany s knihama v domech mě pořád přidávali jen alchemy, mám ju snad už 200. Obchodníci ty tabulky…
Boss_1 04.05.2011 21:31
Boss_1
Knihy alchymii jsem vytáhnul tak jen na 100 a prakticky taky jen přes knihy. Jestli ti to dává hlavn…
Prasak 05.05.2011 10:02
Prasak
Tak druhá katana ve hře je a stejně tak jsem získal dva ingoty čis. mag. rudy. Honosím se mistr. meč…
Boss_1 23.05.2011 15:01
Boss_1
Zdar, já sehnal 4 katany ( bez cheatu )...! 1. Jeden z mrtvích kostlivců v Haran Hoe ( Varant ) 2.…
KATANA 16.12.2011 14:09
KATANA
Jen sem se chtel zeptat na kterem ostrove? Sem je prohledal vsechny a nic sem nenasel. poslední
Katana 28.07.2015 20:39
Katana

Jo, katanu taky furt nosím enem jednu. A nejlepší meč, kterej jsem si ukoval, je myslím Meč předků, přidává +5 k obraně (všem třem). Na lepší jsem nenašel nákres a ani netuším, kde jinde ho vzít. Ale protože se blížím do finále, tak to moc neřeším.

A nákres na ten meč předků jsi našel kde, v truhle, nebo někde koupil? Já chcu ten mistr. meč protože přidá schopnost mistr 2 mečů, ale smůla. Ze zoufalství jsem použil cheat, aby mě tu katanu přidal. Napsalo to 1x katana přidána do inventáře a když jsem ho otevřel tak tam stejně nebyla, mě asi hrábne!

Už si nepamatuju, kde jsem ho sehnal, možná v truhle, možná jsem jej někde dostal, ale na jeho výrobu je třeba jeden ingot čisté magické rudy a ten jsem všehovšudy našel jen jeden.
Mistra dvou mečů jsem se naučil v Ishtaru. Abych se tam dostal, musel jsem mít u hašišinů reputaci 75, tak jsem kvůli tomu vybil všechny mágy vody. Je to jen hra, koneckonců a já si chtěl projít i to poslední město a udělat questy. Napřed jsem se však od mágů vody naučil vše, co se mohlo hodit.

Já těď v poušti přemýšlím jestli se dát na stranu haš., nebo nomádů. V Myrtaně bylo jasny, že půjdu k rebelům a naštěstí už jsem věděl jak je nebezpečny osvobozovat jedno město za druhym, takže si to nechávám na konec. Pak si asi taky budu muset vybrat boha. Jestli jsi hru dojel tak víš jaká str. je lepší haš. nebo nomádi, Innos nebo Beliar?

Ještě jsem to nedohrál, ale udělal jsem už rozhodnutí a použil artefakty. Vyhrál Innos, protože za něj je quest osvobození Myrtany od skřetů, takže jsem si užil čištění měst.
Ve Varantu jsem plnil úkoly pro hašišiny, abych se dostal do Ishtaru, ale ještě než půjdu zabít Zubena, tak asi vykydlím Varant od hašišinů, což jsou úkoly pro nomády. V současné fázi už jsem prakticky superman a skoro všechy questy mám splněný a všechno prolezlý, takže mi nic nebrání to jen tak pro radost vyrubat.

A jestli je některá strana lepší? Asi je to jedno, finále se bude lišit jen málo a je to jen o pocitu hráče. Zvolíš stranu a dostaneš pár posledních úkolů. Ulož si pozici a můžeš to dohrát třikrát a pokaždé jinak.

Taky mám dostatek zkušenostních bodů na to být superman, jenom ty zbraně. Vymakat si sílu na 400 abych mohl používat nejlepší skřetí zbraň snad ani nejde. Tak se celou hru táhnu s obyč. bastardem dmg-110+otrávený a to mě fakt už se**. Mistrovskej meč si ukovat nelze a pokud seženu nákres na něco lepšího tak si ho taky neudělám, protože ingot čisté mag. rudy samože nemám, ale šutrů mag. rudy mám tuny.

Alespoň Nordmarský meč musíš mít, pokud jsi vyčistil ten důl s tavnou pecí v Klanu kladiva. Pak ti Ingvar (hlavní kovář) dá za odměnu nákres na tento meč a úkol ten meč vykovat.
A pokud ovládáš broušení mečů, tak získáš +10 dmg za nabroušený meč, dalších +10 za vlastnoručně ukovaný a pokud trochu natrénuješ magii, tak od Innose můžeš získat kouzlo na požehnání meče, což je dalších +10 dmg. Ale to kouzlo budeš asi moci získat až poté, co se rozhodneš pro Innose, nejsem si jist.

Dobrý meč se dá sehnat, když otevřeš hodně zapomenutých truhel, našel jsem tam "Velký meč" s dmg asi 115, kterej samozřejmě můžeš ještě nabrousit a otrávit, teď jsem tam ještě našel kuši s dmg 180.

Do nordmaru jsem se jen zaskočil naučit schopnost likvidace orků a pak jsem valil do pouště. Stejně nord. meč je na tom úplně stejně jako bastard!! Jistě že mám meč vlastnoruč. ukovaný, nabroušený a otrávený jinak by přece neměl dmg 110. Požehnání zatím není kde se naučit a i kdyby, tak takhle vysoké znalosti prastarých jsem ještě zdaleka nedosáhl. V truhle jsem teď našel rudný obouručák- i po nabroušení má dmg jen 115 a nejde použít se štítem. Zatím jsem se ještě nenaučil ani jednu úroveň ovládání těžkých zbraní, protože nevím proč, snad mají ty obouruční zbr. delší dosah a to je tak vše, nevýhody převažují.
Jo luky a kuše to není žádnej problém. Koupil jsem druhej nejl. luk dmg 115 a druhou nejl. kuši dmg 190. Problám jsou ty zbraně na blízko

Ten Nordmarský meč má myslím ještě větší dmg, než ten bastard, pokud ho ukováš sám a nabrousíš.
Zajdi do kláštera, tam ti nějakej mág za splnění questu dá knihu, která ti přidá +20 znalostí prastarých a když budeš prolízat ve Varantu ruiny, zvláště podzemní místnosti (hlavně okolí Mora Sul), tak tam se dají najít kamenné tabulky, který přidávají +5 znalostí prastarých. Ty tabulky se dají občas koupit u obchodníků. A čti stojany s knihami, na který narazíš, přidávají taky znalosti prastarých, nebo alchymii. Takže znalosti prastarých mám přes 250 a to jsem do nich neinvestoval ani bod.
A až budeš mít dostatečnou sílu, nějak přes 250, tak najdi povalující se mlýnský kameny a zkus je zvednout. Za každý kámen získáš +5 sílu. Jeden je v Monteře, další ve Faringu a ve Vengardu se povalují hned 3.

Lepší luk, než dmg 115 jsem nenašel. S ostrými, nebo ohnivými šípy už je to pohoda. A ohnivý šípy se dají použít i na kostlivce.

Obouruční zbraně jsem zkusil a soudím, že jsou na prd, proti většímu množství protivníků jsou strašně pomalý a nemají až tak velkej dmg vůči dobrýmu meči.

Stojany s knihama v domech mě pořád přidávali jen alchemy, mám ju snad už 200. Obchodníci ty tabulky skoro nemají a hlavně se generujou haluzově, někdy má tři jindy (většinou) žádnou. Ty riuny kolem Mora ještě prolezly nemám, tak uvidím. Jestli máš znalosti přes 250 a nic jsi do nich neinvestoval, tak to nevím jak jsi to udělal.
Mlýnsky šutry znám a už jsou dávno pozvedany, silu mám bezmála 300.
Teď jsem v zap. truhle našel první věc kterou budu používat a to dost dobrej runovej štít, takže obouruční zbr. odpadají úplně. V další truhle už bude nákres na runový meč, ale to mě řekni jak si ho mám ukovat když ingot čis. mag. rudy se ve hře stejně jako dvě katany nenachází.

Knihy alchymii jsem vytáhnul tak jen na 100 a prakticky taky jen přes knihy. Jestli ti to dává hlavně alchymii, tak je to divný, možná zkusit uložit a nahrát hru, jestli se to negeneruje náhodně. Zajdi si do Mora Sul, tam ty tabulky najdeš, navíc je tam dost obchodníků, takže pokud máš na to náladu, tak save/load, dokud nebudou mít něco na prodej.
Ono to kouzlení není až takový terno, za nejzajímavější kouzlo považuju meteorit, je výbornej na větší skupinky nepřátel. Jenže vyvolání trvá relativně dlouho, takže než to vyvolám, častou jsou u mě a stačí zaútočit, čímž kouzlení přeruší. Ale zase vyvolání golema je taky dobrý, dost pomůže v boji.

Jo, ten štít mám taky, lepší ve hře asi není.

Sám už nevím, kde jsem ten ingot čisté magické rudy sehnal, ale našel jsem jen jeden. Je možný, že jsem ho sehnal za plnění úkolů pro Klan kladiva, fakt nevím.

Tak druhá katana ve hře je a stejně tak jsem získal dva ingoty čis. mag. rudy. Honosím se mistr. mečem a mečem předků. Proč nikde nenapsali, že do Ishtaru musím vstoupit dřív než se rozhodnu pro boha?? Nikdo se tam se mnou nebaví a po rozhovoru na mě Zuben s celým městem zaútočí. Chtěl jsem se naučit mistr. dvou mečů a nosit dva meče předků, ale smůla. Abych se do Ish. dostal, musel jsem sejmout aspoň dva mágy vody, teď se k nim ale přidám a pokosím všechny hašišiny v poušti. Tak jim budou padat meteory na hlavu a plácat je moje meče a meč mýho démona, škoda jen že nemůžu přivolat armádu temnot

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru