Avatar uživatele
Peter Kus

Jak si mám spočítat, jestli se mi vyplatí si pořídit fotovoltaický pa­nel?

Našel jsem na http://www.iqe­nergy.cz/e-shop-uspory-energie/fotovol­taika/fotovol­taika-s-podporou-nzu/#p=1&o=fi­nal_price&a=1, fotovoltaické panely a zde http://www.iqe­nergy.cz/aktu­ality/archiv/do­tace-na-fotovoltaiku/#p=1&o=fi­nal_price&a=1 píšou, že mohu získat podporu od státu až 100.000 Kč. Ještě tam píšou něco o snížení nákladů po dobu 25 let. Ale copak já vím co bude za 25 let? Elektrika šla dolů prý o 10% ale že by byla složenka nižší, jsem si nevšim.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 2970 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Kepler

Odpoveď byla označena jako užitečná

Takhle daleko dopředu to opravdu nemá smysl počítat. Můžeme jen předpokládat dosavadní cenu elektřiny ±, spočítat si výkon panelů a z toho cenu vyrobené elektřiny, započítat cenu investice i životnost panelů a možná se dohrabeme k návratnosti několika let, nebo spíše i přes 10 let. Zaručeno není nic.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Peter Kus Nahlásit

Otázka nemá žádné další odpovědi.



Diskuze k otázce
Avatar uživatele
kristýnary

Já si myslím, že fotovoltaická elektrárna má určitě smysl. My jsme si ji na náš dům také pořídili. Navíc je super, že můžete využít dotace na fotovoltaiku, takže se vám sníží investice. My jsme při vyřizování dotace využili společnost https://www.tri­energo.cz/dota­ce-na-fotovoltaiku/ , takže jsme s tím neměli žádné starosti.

před 1517 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek