Avatar uživatele
rajtlik

Jak si můžu požádat o výmaz trestního rejstříku, jestliže nežiju v České republice?

Dobry den. Byl jsem odsouzen 2krat pred 22 a 15 lety poprve na 4 mesice a 2 mesice za prospesne prace. Chtel bych se zeptat, jestli to mam porad v trestnim rejstriku zaznamenane. Jestli jo, jak si muzu pozadat o vymaz trestniho rejstriku, kdyz neziji v Ceske republice? Dekuji za odpoved.

Zajímavá 0 před 2873 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Doporučuji se v této věci ujistit, kdy rozhodnutí soudu nabylo právní moci, jelikož od tohoto okamžiku se počítá zkušební doba. Tedy v tento okamžik ještě zkušební doba nemusela uplynout.

Po uplynutí zkušební doby soud rozhodne, zda se odsouzený osvědčil. Soud v tomto případě jedná z moci úřední. Pokud by soud bez Vašeho zavinění do 1 roku od uplynutí zkušební doby nerozhodl o osvědčení se (ani neosvědčení se), hledělo by se na Vás automaticky jako na osobu, která se osvědčila.
Zkonstatováním, že se odsouzený osvědčil, se na odsouzeného hledí jako by nebyl odsouzen. V takovém případě pak není záznam v trestným rejstříku zjistitelný z výpisu z rejstříku trestů.

Ve věci postupu soudu se doporučuji obrátit na informační kancelář soudu, příp. státního zástupce, který ve věci jednal.
Pro jistotu se můžeš přeptat zde a zjistit vše ostatní:
https://www.prav­nik.cz/poradna/i-2956-vymazani-rejstriku-trestu.html

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek