Avatar uživatele
anonym

Jak si vybrat notebook?

Chtěl bych si koupit notebook, ale těch je na výběr tolik, že vůbec nevím. Podle čeho vybírat?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? vito před 5461 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
vito

Takhle otázka je moc obecná, nedá se na ni odpovědět v několika větách. Zeptejte se sám sebe: Mám doma i stolní počítač? Bude tedy notebook jen pro práci? Nebo ho chci jako hlavní počítač, na kterém budu hrát hry? Takových podobných otázek jsou spousty.
Pamatujte, že ne vždy dražší znamená lepší…
Chcete často pracovat na cestách? Důležitá je pak výdrž baterie (pod 4 hodiny ztrácí notebook pro leckoho smysl). Chcete hrát hry? Pak si vyberte model se samostatnou grafickou kartou ATI nebo Nvidia (tzv. dedikovanou kartou, tedy ne sdílenou) a vícejádrovým procesorem.

Naopak integrované grafické karty Intel nebo ATI a obyčejný jednojádrový procesor postačují na kancelářskou práci i sledování videa či méně náročné hry. Potřebujete synchronizaci s mobilem? Pak by měl mít Bluetooth. Bohatá výbava konektorů je taky pro někoho důležitá (čtečka karet, připojení k TV, projektoru, počet USB, …). Chcete co nejtišší provoz notebooku? Zeptejte se na hlučnost větráčku (pro lidi, co píší, to bývá fakt otrava).
Na velikost operační paměti se dnes už nehledí, za pár stovek si můžete koupit další.
Každopádně se dnes dá koupit notebook s dvoujádrovým procesorem, 3 GB operační paměti, dedikovanou kartou i spoustou konektorů a baterkou s výdrží 4 hodiny pod 15 000. Neberte proto hned první model z letáků, podívejte se na některé velké a osvědčené e-shopy, kde jsou ceny často nižší a výběr daleko větší.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Jivinho

Chcete-li kvalitu a spolehlivost a můžete-li si připlatit – MacBook. Doporučuji, je kvalitní spolehliví a nepadá -jako „wokna“. OS Leopard

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek