Avatar uživatele
Lucyfer

Jak si vylosovat to správné číslo maturitní otázky?

Udělala jsem chybu. Učení si nechala až na poslední chvíli a vím, že tolik informací z oblasti dějin výtvarné kultury do své hlavy v omezeném čase prostě nenabouchám. Půjdu tam s 50% šancí a je pro mě důležité, abych si vylosovala čísla od 1 do 10. Dle zjištění zůstává číslování stejné, zato s možností osahání destičky (na které je číslo vyryto) počítat nemohu. Pravděpodobně budou hladké z obou stran.

Ale musí přece existovat nějaký způsob, jak k sobě přitáhnout štěstí a vylosovat si téma, o kterém budu mít co říci! Nebo je vesmír takový grázl, že mi nepomůže?

Není fér, aby mi budoucnost zkazilo postrádání jediného cáru papíru, kterému jsme přiřadili jakousi výjimečnou hodnotu, ačkoliv se člověk vzdělává celý život, jen k některým tématům má přirozeně větší motivaci…

Zajímavá 0 před 2535 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Lamalam

Je to jednoduché – štěstí přeje připraveným.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?ivzez Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
orwell

Milá Lucyferko, štěstí budeš potřebovat CELÝ ŽIVOT, nejen u maturity! Záleží na životním štěstí. Z dob studií mám v paměti jednoho studenta, který se připravoval na zkoušky systémem „1 : 3“, tj. naučil se každou třetí otázku a většinou procházel. Já, když jsem nebyl zcela připraven na 3 otázky ze 30, tak jsem zaručeně jednu z nich dostal. S tím nic nenaděláme, tak to prostě je. Někdo se při studiu nadře jako nemohoucí manžel krávy, někdo tím projede jakoby nic. A není to genialitou. Nemá smysl ti teď vytýkat, že jsi měla začít makat dřív, to už víš sama. Takže hlavně neztrácet hlavu, ono se toho dá i do rána stihnout opravdu hodně. Máme-li na práci spoustu času, naše úsilí se blíží nule. Blíží-li se čas ke zúčtování nule, naše úsilí se blíží nekonečnu. To je známá věc.
Zachovej klid, věř si a dělej si krátké výpisky z látky, na kterou se připravuješ. Myslím z toho nejdůležitějšího, na méně podstatné věci se vykašli. Vytvoř si takový skelet a snaž se ho si zapamatovat. Nejhorší je panikařit, bědovat a myslet na to nejhorší. Zkus máknout, nelitovat se a budeš se divit, co všechno se dá i za jeden den stihnout 🙂

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
gecco

Když nebudeš mít „štěstí“, prostě si maturitu zopákneš na podzim…
😉
Fér je – aby´s, chceš-li „papír“, měla i odpovídající znalosti a schopnosti…
Jinak by to totiž bylo nefér nejen vůči ostatním maturantům, ale hlavně vůči těm, kterým bys daný „cár papíru“ prezentovala jako součást svých schopností a doklad znalostí.
___
…„musí přece existovat nějaký způsob“… – zkus ´čárymáryfuk´…
😁

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Drap

I když pozdě bycha honiti, tak vím o jedné možnosti. Samozřejmě neni stoprocentní, ale někteří tvrdí, že to funguje. Zkus dát na modlení, ale musíš předem.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Jiří Bohumil

Los ani štěstí (a čas) neukecáš. A pokud neumíš všechno, pracuje obvykle perfektně a spolehlivě „zákon schválnosti“. Vytáhneš si většinou to, co jsi „obžulila“. Ale nechci Tě strašit, třeba se to „štěstí unaví“ a „sedne i na vol@“. Tak přeji mnoho štěstí!

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kepler

Podplatit se nedá jedině štěstí a náhoda.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ivzez

Díváte se na to špatně:

Budoucnost Vám nezkazí „chybějící cár papíru“,
ale to, že jste zanedbala přípravu k maturitě.

Proč sháníte tady nesmyslné rady místo učení?

Neexistuje žádný způsob, „jak k sobě přitáhnout štěstí“,
je jenom jedna možnost → dobře se připravit.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?gecco Nahlásit

Avatar uživatele
Muffz

Nijak. Pamatuji, když jsem na výšce u zkoušky uměl 58/60 otázek a dostávaly se dvě otázky. Samozřejmě jsem dostal zrovna ty dvě, které jsem neuměl. To jsem se i zasmál :) . Schopnost rozvržení času na naučení většího množství učiva k maturitě patří. Je tam snad měsíc a půl (?) volna na naučení. Prostě jsi udělala špatné rozhodnutí, za které nemůže nikdo jiný než ty. A když to nedáš (nepřeji ti to), tak to neházej na to, že to není fér, ale na to, že jsi se na to vybodla a nechala to na poslední chvíli.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
xxx3

můžeš mi poslat peníze, datum (a číslo otázky) a já se za tebe v určenou dobu pomodlím ;)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
majestic

Jestli sis toho do ted nevsimla, tak cely zivot je o stesti, zacina to uz tim, jestli se narodis do bohate, ci chude rodiny.

Tim to ale nekonci, jelikoz sve stesti muzes v zivote zvysovat a snizovat podle sve vule a svych cinnu. Napriklad cim vic se toho ted naucis, tim bude vetsi sance, ze ti padne neco, co ses ucila, coz dava smysl.

Je sice dementni, ze je maturita o stesti a uceni se zbytecnych nesmyslu, a ne o skutecnem vzdelani, ale je to tak…

Radsi misto ztraceni casu na tomhle webu pro duchodce se radsi uc, jestli je pro tebe maturita nezbytnou soucasti zivota, a nedokazes se bez ni uzivit jinak.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Lucyfer

Kepler: Náhoda však neexistuje, všecko, co se děje, má nějaký důvod a souvislosti.
Řešení vidím asi v tom, prostě se otevřít lásce k tomuto tématu (to jsem doposavaď neuměla) a snažit se, bez ohledu na čas, zkrátka nasáknout co nejvíce informací.
Abych si v případě nezdaru mohla říct ,,Nevadí, udělala jsem pro tolik, jak jsem nejlépe dovedla". Snaha se počítá také…

před 2535 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
annas

Ad Lucyfer,
souhlasím s vámi. Náhoda neexistuje sama o sobě, má své zákonitosti a souvisí s nutností. Nahodilost můžete předvídat a zabránit jí tím, že nepodceníte přípravu a z každé otázky budete něco znát a že budete mít šťastnou ruku. Vše je tak, jak má být – je to zákonitý proces.
Když se vám nezadaří, i když jste všechno pro přípravu udělala, zbývá si říct , že to tak mělo být- Je zbytečné říkat proč…

před 2535 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Lamalam

Problém je ten, že všechno pro přípravu neudělala.

před 2535 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek