Avatar uživatele
Lamen

Jak skladovat čerstvé mléko?

Příští den po otevření a přechování v lednici už podivně smrdí, nezkoušel jsem raději ani konzumovat.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 3868 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
beer

Neznám tvůj pohled na to, co je čerstvé mléko, pouze všeobecně:

Skutečně čerstvé mléko je přímo od krávy, případně z té plechiové (automatu). Toto mléko vydrží klidně do druhého dne bez lednice, ovšem v lednici trochu déle, třeba i čtyry dny. Po této době zkysne a začne (dle mého názoru) vonět po kyšce – je to mléko kyselé, ze kterého se vyrábí tvaroh a poté sýry.
Mléko „čerstvé“ Z krabice atd., koupené v obchodu nikdy nezkysne, ale zkazí se a jediná možnost je toto „cosi“ zcela bez užitku zlikvidovat!
Zkušenost

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?www Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
elektrikář

Vzpomínám na mléko které jsme kupovali čerstvé na venkově na statku.Večer se převařilo a co se do druhého dne nespotřebovalo udělal se tvaroh.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Drap

Kupuj si mléko od soukromníka. Bude to skutečně mléko a toto se u něho nestane. Jiné rozumné řešení u kupovaných produktů zřejmě neni. Ty musíš otevřít a spotřebovat. Zase ty kupované mají tu výhodu,oproti skutečnému, že ti neskysne.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
marci1

Čerstvé mléko v plastové láhvi, i po otevření a důkladném zavření musí v ledničce vydržet.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Dochy

Opravdu čerstvé mléko má trvanlivost max. 2 dny po nadojení. Pak kysne a nechá se zužitkovat jako kyselé jak tu psali jiní. „Čerstvé z obchodu“ je pasterované a mívá udanou trvanlivost kolem 14 dní. Ovšem po otevření je určeno k rychlé spotřebě. Má zkušenost je, že po otevření a opětném zavření a skladování v lednici vydrží ještě tak 3 dny. Ale nikdo vám nezaručí, že to mléko bude v pohodě třeba den po otevření. Pokud to nespotřebujete, možná pro vás bude výhodnější půllitrové balení (i když je tedy dost předražené)

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek