Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak smýt barvu z motorky

Dobrý den mám takoví dotaz ohledně mé motorky kluci mě jí ze srandy přestříkali na zeleno a já bych se chtěl zeptat jestli to jde něják dostat dolů protože je to uplně všude (kromě sedla). Mě se to přestříkavat znova na původní barvu nechce a ta zelená se mi nelíbí :-)
Moc díky za všechny rady

Předmět Autor Datum
To byla tada od nich blbá sranda.
sevos 23.06.2012 17:28
sevos
"kamarádům" rozbít hubu a nechat si to za jejich nákladny přelakovat. Jinak můžeš zkusit opatrně řed…
Menfis_cz 23.06.2012 17:43
Menfis_cz
Jen tak ze srandy přestříkat motorku, to je jako jen tak ze srandy někomu zbourat kůlnu, nebo vojet…
RITCHI 23.06.2012 21:13
RITCHI
A ještě jedna věc den před tím jsme tu motorku naleštil naftou s olejem a myslim si že to neodmastil…
watta97 24.06.2012 08:42
watta97
Mmmmruum ]:(, obecně platím spíše za klidného člověka, který se ve volném čase zaobírá šlechtěním hi…
mirektatra 24.06.2012 13:03
mirektatra
Pokud se jedná o tuhle motorku http://kutilska.poradna.net/file/view/1545-fotogra fie0033-jpg tak by…
Yarda 24.06.2012 13:22
Yarda
No jo. Co by s tebou udělal třeba starej traktorista kterýmu by jsi takhle "zhodnotil" traktor? Pros…
Menfis_cz 24.06.2012 15:36
Menfis_cz
Lepší starý původní lak než amatérská blemcanina.
kejki 24.06.2012 18:13
kejki
Ano, pokud se jedná o historický motocykl, tedy starší 30ti let a zajímavý typ, či provedení, navíc…
mirektatra 24.06.2012 18:48
mirektatra
Tak tuhle sportku bych bral tak, jak je.:-) Včetně barvy - očištění a napastování s tím možná udělaj…
mirektatra 24.06.2012 18:55
mirektatra
Tak už jsme s nima domluven a ještě bych se chtěl zeptat čim bych to potom až to bude přestříkaný mo… poslední
watta97 24.06.2012 20:06
watta97

"kamarádům" rozbít hubu a nechat si to za jejich nákladny přelakovat. Jinak můžeš zkusit opatrně ředidlem. Nevíš co to je za barvu kterou to nastříkaly? Jestli akrylátová, syntetická nebo nevim co to používají sprejeři. Tohle mě udělat někdo s mojí motorkou tak z nich vyklepu duši kamarád nekamarád.

Mmmmruum ]:(, obecně platím spíše za klidného člověka, který se ve volném čase zaobírá šlechtěním historických vozidel a tak si umím představit, co to znamená "uvést vozidlo do původního stavu". Nevím, co jim zatemnilo mysl, ale takovou zhovadilost by jim neměl intelekt dovolit v žádné situaci.
Odstranění barvy předpokládá úplné rozebrání motorky a očištění jednotlivých dílů o nechtěné okrasy, přičemž původní nátěr, byť opatřený mastným povrchem, jakoukoliv chemií jistě poškodíte. Pokuste se o "ovapkování" horkou vodou se saponátem, ale je to spíš na úplnou demontáž na mikročinitele, opískování a nový lak. Úspěch je částečně nadějný jen u chromovaných dílů. Vámi aplikovaná nafta, byla použitou nechtěnou barvou jistě rozpuštěna, jinak by se nátěr buď srazil, nebo neuchytil. Pokud se domníváte, že vrstvičku barvy prostě sloupnete, obávám se, že jste podlehl tragickému omylu.
Nechte si vyplatit dostatečný obnos a část peněz použijte na úhradu Ruskojazyčné mafii, jež jim rozbije huby, jak správně radí i předchozí diskutující.]:(:x:.

No jo. Co by s tebou udělal třeba starej traktorista kterýmu by jsi takhle "zhodnotil" traktor? Prostě je to poškození cozí věci a poslal bych je do uranovej dolů hned potom co by to zaplatili. Jestli jsou prátelé ochotni ti uhradit nový nástřik v lakovně, nech si to udělat kvalitně ať se prohnou. Třeba je takovéto kraviny přestanou napadat.

Ano, pokud se jedná o historický motocykl, tedy starší 30ti let a zajímavý typ, či provedení, navíc v zachovalém původním stavu (proč by ho tazatel jinak zušlechťoval naftou?), potom ani odborně udělaný, nový a drahý lak nenahradí původní historickou hodnotu, kterou ti blbové zničili. ...Ale tazatel se dosud nevyjádřil, o jaký moto jde, v jakém stavu byl původní lak i technický stav motorky... Škoda :-/

Tak tuhle sportku bych bral tak, jak je.:-) Včetně barvy - očištění a napastování s tím možná udělají divy... Násilný a nákladný rekonstrukce ne vždy obnoví vypovídací hodnotu exponátu. Takovej do vysokýho lesku a chromu vyvedenej gazík, je spíš pro odiv zručnosti restaurátora, než ukázkou jeho zdravého rozumu...:-/

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru