Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak snížit spotřebu toyota corolla 1,4 vvti r.v. 2005

Dobrý den,
potřeboval bych poradit. Na základě výborných recenzí jsem zakoupil vůz toyota corolla 1,4 vvti r.v. 2005. Všechny recenze uvádějí spotřebu do 7litrů. Bohužel já se pod 10 litrů nedostanu. Nechal jsem změřit emise, jsou OK, vyměnil jsem vzduchový filtr a svíčky, motor se zahřívá tak, jak má.
Už si nevím rady. Dnes jsem ještě hledal palivový filtr, že bych ho vyměnil a nenašeljsem ho.
Poradil by mi někdo, kde ho mám najít? Má někdo taky takový problém? Nevím co už vyměnit, abych snížil spotřebu.
Za rady děkuji. Honza

Předmět Autor Datum
Dobrý večer, vyměnit nohu za lehčí.
hujer 123 23.02.2013 20:54
hujer 123
Zaparkovat v garáži = spotřeba 0 :-):beer: Ono záleží, kde se s autem jezdí.Pokud jen město, není s…
iconek 23.02.2013 21:11
iconek
Přesně tak, jen si dovolím mírně polemizovat s tou zvýšenou spotřebou na základě spuštěné elektrovýb…
touchwood 24.02.2013 09:09
touchwood
Jak je tu napsané, jde o vzdálenosti a o těžkou nohu. Já s Fabií 1.4 MPi jezdím v létě i krátké tras…
Potkan007 24.02.2013 00:10
Potkan007
Cela spotreba je zalezitost navykov vodica a vzdialenosti, ktore jazdis. Mam 1.9 diesla, na dlhsiu 1… poslední
fleg 24.02.2013 19:55
fleg

Zaparkovat v garáži = spotřeba 0 :-):beer:

Ono záleží, kde se s autem jezdí.Pokud jen město, není se čemu divit.Krátké trasy, není se taky čemu divit.Studený motor žere víc, pokud startuji 5x za den na krátké trasy po městě, není se čemu divit.A hlavně teď v zimě, nastartuju studený motor, zapnu větrák na topení na maximum, ohřev skla, vyhřívání sedaček, rozsvítím.....to jsou všechno věci, které mi ovlivní spotřebu, alternátor potřebuje pokrýt odběr.No a pak styl jízdy má rovněž dopad na spotřebu.

Kontrola na měření emisí nepotvrdí na sto procent třeba špatně fungující katalyzátor, váhu vzduchu či lamda sondu.Ono třeba bude vše v normě, nicméně třeba litr dva navíc, co žere motor, nezjistí.

Palivový filtr nehledej, ten vliv na vysokou spotřebu nemá.To by auto jelo spíš špatně a při vyšších otáčkách by chcípalo, z důvodu nedostatku paliva.

Přesně tak, jen si dovolím mírně polemizovat s tou zvýšenou spotřebou na základě spuštěné elektrovýbavy. Za ty roky jsem nezaznamenal zásadnější vliv svícení, klimatizace nebo ohřevu sedaček, vždy to bylo zvýšení o max. cca 0,5 l/100km.

Co je ale dle mých zkušeností zásadnější, je styl jízdy (alias "těžká noha," jak už tu bylo zmíněno). Se svým (celkem velkým) autem umím jezdit za 5,7 l/100km, ale když mu šlápnu za krk (přes 160km/h) nebo jedu hodně dynamicky (intenzivní akcelerace), tak spotřeba nemá problém vylézt až někam k 9-10 l/100km. Navíc z vlastní zkušenosti: jízda vyšší rychlostí, ale ustálenou, nemá na spotřebu moc velký vliv (u mně to dělá hlavně odpor vzduchu, motor je stále v relativně optimálních otáčkách).

Co se VVTi týká, tyhle motory jsou velmi dobré, proměnné časování ventilů umí i z malé kubatury dostat obstojný výkon ve velkém spektru otáček, ale fyzika se jednoduše odrbat nedá, takže svižná jízda má za následek (u takto malých motorů) i odpovídající apetit. edit: zvláště pak u celkem velké a těžké corolly. Tenhle motor je ideální spíše pro Yarise..

Jak je tu napsané, jde o vzdálenosti a o těžkou nohu.
Já s Fabií 1.4 MPi jezdím v létě i krátké trasy po Praze kolem 7 litrů. Teď ve sněhu, věčně studený motor, krátké trasy, jsem měl 8,9 a to jsem se snažil jezdit celkem ekonomicky, dalo by se bez problémů k 10 dostat. A tak to bylo i minulou zimu.

Cela spotreba je zalezitost navykov vodica a vzdialenosti, ktore jazdis.
Mam 1.9 diesla, na dlhsiu 150km trasu som mal uz aj 5.1, plne nalozene auto batozinou a ludmi dam v pohode pod 6 litrov.
V zime ak jazdim kratke par kilometrove useky k zakaznikom mavam spotrebu medzi 9-10 litrov v meste.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru