Avatar uživatele
Denise

Jak splatit dluh finančnímu úřadu, když mám zablokované účty?

Přítel dlužil FÚ necelých 200 tis., když se dozvěděl o dluhu (při podání odkladu daňového přiznání), pochopil, proč asi 4 měsíce se nemůže dostat k vlastním penězům, nechodí mu výplaty, a dokonce mu právník neposlal peníze za prodaný byt, který prodal před Vánocemi. Měl doma našetřené peníze na nové auto, tak je všechny použil, aby zaplatil asi polovinu dluhu. Zbytek ale nemá jak zaplatit. I když ty peníze má, nemůže se k nim dostat kvůli blokaci všech příjmů. V takové situaci nedostane ani půjčku/úvěr. Já mám min. příjem a platím 10 500 tis. nájem, nikdo by mi nepůjčil. Rodina tolik peněz nemá. Jak to vyřešit? Lze si sjednat například kontokorent, jít do mínusu, a jakmile by FÚ účty odblokoval, zaplatit kontokorent i s úroky a pak ho zrušit? Prosím o každou radu.

Zajímavá 0 před 2197 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

Pokud má peníze na účtu a je ochoten zaplatit, neni problém se dohodnout s FU. Myslím ale že to asi úplně tak jak píšeš nebude.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Muffz

Zajímavé, asi bych řešil dřív než po čtyřech měsících, že se nedostanu k účtům a nechodí mi peníze. A právník nevím, jestli může takhle zadržet peníze, kterými se dá dluh splatit (předpokládám, že každý byt má větší hodnotu než 200k). Když má právníka, tak proč se nezeptá jeho? Ten by měl vědět, jak v takových případech postupovat.

Jinak existuje spousta „firem“, které poskytují půjčky bez ověřování příjmů atp. Sice pak třeba vrátíte o víc procent z půjčené částky, ale za vyhrabání z téhle situace by to podle mě stálo.

Na dotazy ohledně kontokorentu atp je vážně lepší zajít si přímo na pobočku nějaké banky nebo spořitelny, kde můžou tarifní nabídky upravit podle potřeby.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Dochy

Pokud má dost peněz na blokovaných účtech určitě musel dostat nějaké vyrozumění kdo a proč mu prachy zablokoval. Pak by se s ním měl domluvit aby ty prachy konečně z účtu vzali a blokaci zrušili.

Souhlasím s kolegy, že to vypadá poněkud podezřele. Na toho „přítele“ bych si dával bacha. Nevěřím že mu 4 měsíce nepřišla výplata zatímco poctivě pracuje a nikdo mu (přestože se ptal mzdové účetní, šéfa apod) neřekl proč.

Upravil/a: Dochy

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Mc Merkurion

… je to celé divné: … nejdříve přišla určitě nějaká upomínka, pak o zablokování účtu je majitel určitě informovám, jak zablokovatelem, tak bankou, a hlavně, o zablokování rozhoduje soud nazákladě platebního příkazu, a ten chodí majiteli doporučeně … někdo asi spíš vodí někoho za nos, už jen dluh 200tis na finančáku při zaměstnání semi zdá moc, ale vše je možné …
… jestliže má zablokované účty, budou samozřejmě zase odblokovaný, jakmile se z nich strhne dlužná částka …

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Finance a podnikání