Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Automatické spuštění chkdsk po zapnutí pc

Po instalaci IE8, se vždy při spuštění počítače spustí také "chkdsk". Běží tak 2 hodky (vypisuje nečitelné segmenty) a pak naběhne normálně Windows XP. Z některých odpovědí zde na poradně jsem dal "cmr" a pak "fsutil dirty query d:" a napsalo to že svazek d: není čistý, potom "fsutil dirty set d:" - svazek byl označen za nečistý a pak jsem dal "chkdsk d: /f/x" a běží to znovu. Je disk poškozený?

Předmět Autor Datum
po tom ako to nechas prejst tym chkdsk /f skus restart, a skus znova chkdsk. Ked to bude furt vypiso…
MM.. 06.04.2009 17:16
MM..
Segm........ Segment 89487 záznamu souboru je nečitelný. Ověření souboru dokončeno. Program CHKDSK o…
jarys 06.04.2009 20:53
jarys
A pisal som to po spanielsky? disk sa da otestovat aj utilitou od vyrobcu ci ma fakt vadne sektory,… poslední
MM.. 06.04.2009 20:58
MM..

po tom ako to nechas prejst tym chkdsk /f skus restart, a skus znova chkdsk. Ked to bude furt vypisovat chyby tak je disk vadny (inac disk sa da otestovat aj utilitou od vyrobcu ci ma fakt vadne sektory, ak utilita od vyrobcu povie ze je disk bez chyby tak mal len win posahany filesystem a ked nic ine tak naformatovanie oddielu nanovo to urcite spravi).

Segm........
Segment 89487 záznamu souboru je nečitelný.
Ověření souboru dokončeno.
Program CHKDSK ověřuje rejstříky (fáze 2 z 3)...
Odstraňování položky indexu $O souboru 25.
Došlo k neurčené chybě.

Tohle mi to vyplivlo, napadá Vás něco, abych nemusel formátovat?

A pisal som to po spanielsky?

disk sa da otestovat aj utilitou od vyrobcu ci ma fakt vadne sektory, ak utilita od vyrobcu povie ze je disk bez chyby tak mal len win posahany filesystem a ked nic ine tak naformatovanie oddielu nanovo to urcite spravi

Utility vyrobcov su napr. aj na ultimate boot cd, je zdarma da sa stiahnut iso, vypalit CD z obrazu, a nabootovat z neho.

P.S. odzalohovanie dat je ale prva vec ktoru si mal na tom disku urobit. Moze to byt totiz s tym diskom kazdou minutou horsie, a utility vyrobcov niekedy testuju trochu destruktivne :) Az budes mat odzalohovane data tak mozes skusit hned aj format. Inac dost pravdepodobne je ten disk v haji (vadne sektory).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru