Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Automatické stahování dat, aktualizace

Zdravím,
mám mobil Nokia C6 a měl jsem od O2 aktivovaný balíček internetu v mobilu start.
Zrušil jsem ho a oni mi tam ale nechaly normální internet za stahování dat, který jsem vůbec neměl nastavený a to ani v přístupových bodech a už vůbec jsem na internet nechodil a ani bych se nepřipojil, musel bych si nějak mobil nastavit a zvolit to v přístupových sítích.
A mobil jsem měl v režimu offline.
A pak mi došla faktura za mobil a bylo tam i za internet cca 6 000Kč.
Za stáhnutá data údajně, prý si chytrý telefon sám stahuje aktualizace, ale to i když jsem měl mobil v řežimu offline??? To můžou třeba nějak ty mapy dělat?
A k internetu jsem připojený nebyl.
Děkuji za odpověd.

Předmět Autor Datum
Neviem jak nokia C6 ale vseobecne telefony sa vedia sami dat do modu online, ak to mas povolene (nap…
MM.. 20.04.2012 21:22
MM..
Stejně je fakt od O2 pěkný. Já jsem tam žádné datové služby před tím neměl. Pak jsme si objednal int…
ppetrr 20.04.2012 21:36
ppetrr
A co sa tyka tej sumy to by som sa s nimi snazil dohodnut ze to si nechodil na internet ty a ze jak…
MM.. 20.04.2012 21:25
MM..
No zkoušel jsem tam volat, když jsem se ptal za co to je..Oni ani nevěděli, poprvé mi řekli něco, pa…
ppetrr 20.04.2012 21:40
ppetrr
Este im tam zavolaj ze si to vobec nechcel a ze to nemienis platit dokial ti presne nepovedia za co…
MM.. 20.04.2012 21:48
MM..
No domluvit se tedy zkusím nějak. Zkusím to klasicky, že odejdu a že už mám i vyhlídlej jiný tarif.…
ppetrr 20.04.2012 22:08
ppetrr
Zdravím, zažila jsem přesně totéž. V prodejně, kde jsem mobil koupila, se se mnou vůbec nebavili, pr…
nereg. 09.05.2012 09:48
nereg.
Především ta data máš na výpisu hovorů a co je tam, chce obvykle operátor zaplatit. Jiná věc by byla…
mrzout 20.04.2012 22:43
mrzout
Normálně ve volby a dám do Offline režimu, tak to mám pořád a normálně volám, když dám do online rež…
ppetrr 20.04.2012 23:14
ppetrr
Hmm to máš teda asi nějaký záhadný telefon :-) mám téměř stejnej a když zvolím profil Offline, tak m…
mrzout 20.04.2012 23:47
mrzout
máš špatně nastavený telefon, ve všech přístupových bodech od O2 si v poslední kolonce nastav připoj… poslední
cf 09.05.2012 10:13
cf

Neviem jak nokia C6 ale vseobecne telefony sa vedia sami dat do modu online, ak to mas povolene (napr. polozka v nastaveniach ktora sa vola povolit data na pozadi, apod, zavisi od telefonu, viz navod).
Ak tomu chces zamedzit tak mozes v telefone napr. zrusit vsetky nastavene pristupove body. Pristupove body su za prve zvycajne na SIM predkonfigurovane od operatora, takze nemusis nic nastavovat a internet ide, a za druhe ak si internet predtym pouzival tak mas tie pristupove bodu nakonfigurovane (oni su stejne pre vsetky pausaly aj nepausaly). Tak si ich "odkonfiguruj" :) Viz nastavenia mobilu + navod.

Stejně je fakt od O2 pěkný. Já jsem tam žádné datové služby před tím neměl. Pak jsme si objednal internet v mobilu start a mohl jsme si dělat, co jsem chtěl a platil jsem 150Kč měsíčně, vzhledem k tomu, že jsem tam vůbec nechodil, tak jsem to zrušil . Jenže jsem netušil, že tam místo toho dají normální internet a vůbec jsem o ničem nevěděl a nikam nechodil.
Nevím co si to mohlo stahovat za tolik peněz a zkrátka vůbec nevím, když je mobil v offline režimu. Tak jestli si to nějak dělaly mapy, vůbec netuším i když to by mělo být přes to OVI zdarma. Zkrátka jediné co jsem dělal, psal sms a volal.
Moc jsem teda na tom internetu neušetřil, když jsem si zrušil Start za 150Kč. To jsem ho mohl mít ještě skoro 4,5 roku a chodit tam každý den a vyšlo by mi to stejně jako internet za měsíc, který jsem ani jednou nepoužil :-)
A ještě je zvláštní , že částka byla vyloženě přesně 6 000Kč + DPH no ještě.. Jaká to náhoda..

A co sa tyka tej sumy to by som sa s nimi snazil dohodnut ze to si nechodil na internet ty a ze jak to ze ti v tom nezamedzili snaz sa ich presvedcit ze to je aj ich vina ze ti dali sluzbu ktoru si nechcel, vobec ta na to neupozornili, a nech ti aspon znacnu cast odpustia napr. ze zaplatis len 1000 apod. a das si ten mobil doporiadku. Pocul som ze sa to tusim niekomu takto podarilo. Inac ked nie tak potom sa len sudit ze ti to nauctovali neopravnene nieco co si vobec nechcel, pravnici drahi a vysledok neisty.

No zkoušel jsem tam volat, když jsem se ptal za co to je..Oni ani nevěděli, poprvé mi řekli něco, pak že to nějak zjistí a že mi zavolají, tak mi volali a to, říkali nějaký špatný data uplně, tak jsme jim to řekl. A oni zase, že zachvilku zavolají.. A pak prostě, že to tak je. A když jsem chtěl po nich zaslat podrobnou fakturu těch dat, co to stahovalo, abych prostě věděl něco blíž, tak mi řekli, že mi pošlou jen v který dny to bylo, ale stálo by mě to 100Kč, tak to mi k ničemu nebude

Este im tam zavolaj ze si to vobec nechcel a ze to nemienis platit dokial ti presne nepovedia za co to bolo. Ano oni ti mozu povedat len ze kedy si sa pripojil a kolko dat si vtedy preniesol, oni nemozu vediet jake to boli data.
Internet bez pausalu sa fakturuje nenormalne draho, v SR tusim az 0,1euro za kB (kilo!! bajt), ne MB ani GB. Takze nejaka par MB aktualizacia uz je radovo stovky euro (tisice Kc)
Ale ked to je presne 6000Kc tak je to podozrive, skus im tam dalej volat a skus ich presvedcit ze to je chyba v systeme ze to chces dalej presetrit apod alebo ze si ochotny sa dohodnut apod ze zaplatis teda aj dvojnasobok pausalu (300Kc) apod a ze si zabezpecis ze to uz telefon robit nebude apod. - zrus si VSETKY pristupove body v nastaveniach telefonu. Je uplne jedno jak su nazvane, kazdy z nich funguje a stoji vela penazi ked sa cez to telefon pripoji, zrus vsetky pristupove body. Alebo si daj zas ten pausal za 150Kc. Skus sa ale s nimi dohodnut ze si das teda znova pausal ak ti odpustia aspon 5500Kc z tej faktury apod.

P.S. a ano mohli to robit aj nejake mapy ale to by si videl ze sa telefon pripojil na datovu siet (zvycajne maju na to telefony na displayi nejaku ikonku)

No domluvit se tedy zkusím nějak. Zkusím to klasicky, že odejdu a že už mám i vyhlídlej jiný tarif.
A nebo oni pořád do mě hustí, at k nim dovedu nějaké nové lidi, že může až 10lidí a že pak budu mít nějaký měsíce zdarma atd..
Tak se s vyzkouším domluvit, že bych to fakt někomu doporučil no. Ono to sice je O2, ale je to ,,uzavřená skupina", tak tarify jsou tam podstatně lepší no. Určitě díky podporu a rady..

Zdravím, zažila jsem přesně totéž. V prodejně, kde jsem mobil koupila, se se mnou vůbec nebavili, prý to nemůžou změnit atd. Zašla jsem do O2, kde obsluhuje Guro. Tomu jsem vše vysvětlila, že nehodlám platit za něco, co nevyužívám. Vše mi nastavil,dokonce mi zálohoval kontakty, vysvětlil vše a slíbil,že mi to ve vyúčtování vrátí.
Tak teď čekám na fakturu, jestli to bude, tak jak slíbil.

Především ta data máš na výpisu hovorů a co je tam, chce obvykle operátor zaplatit. Jiná věc by byla, pokud je tam nemáš. Pak nemůžou nic chtít. Požádej o podrobný výpis. Pokud bys měl C6 v offline režimu, tak si ani nezavoláš. V tom stavu se odhlásí od sítě. Jestliže jsi měl předtím datový paušál a pak jsi ho zrušil, automaticky ti nastavili počítání dat po těch jejich blocích. Kyslík to má nějaký pošahaný, dodnes jsem to nepochopil, ale počítá si potom nehorázný částky. U nás v práci na to několik lidí taky dojelo u služebního mobilu, kde žádný datový paušál není. Tak si wapovali a internetili a pak se divili, že mají platit 6000. Neznalost neomlouvá. Nevykroutili se a zaplatili.
Tyhle "chytrý" křápy furt lezou kamsi na net, bez datovýho paušálu jsou obvykle dost nepoužitelný. Jinak zrovna tenhle mobil si aktualizace určitě sám nestahuje, ale je možný, že nějaký prográmek (typicky počasí, kontrola emailu) pravidelně stahuje malý množství dat. Při tom účtování se to pěkně prodraží. Pokud jsi internet vůbec nechtěl, měl jsi požádat o blokaci, to jde.

Normálně ve volby a dám do Offline režimu, tak to mám pořád a normálně volám, když dám do online režimu, tak to začne ukazovat počasí atd.. Tak nevím no, od sítě se neodhlašuje. Možná myslíš něco jinýho.
To si nedovedu ani představit, když bych třeba i chodil na net a něco tam dělal, to bych radši fakturu ani nechtěl vidět. Když jsem se tak díval po netu, tak někomu došly i v řádu desítek tisíc. Myslím, že mají 0,7h za 1kb.

Hmm to máš teda asi nějaký záhadný telefon :-) mám téměř stejnej a když zvolím profil Offline, tak mobil sice žije, ale vypne veškerá připojení k síti. A ten tvůj C6 a 5230 mají stejný železo, tím pádem i ovládání. Tohle umí Nokie už nějaký rok zpátky. Takže se v něm sice můžu hrabat, ale to je vše. Nech si poslat ten podrobný výpis a uvidíš. Možná ti pak dají splátkový kalendář...

máš špatně nastavený telefon, ve všech přístupových bodech od O2 si v poslední kolonce nastav připojit po potvrzení a každé spojení přes paketová data, wap apd. ti telefon oznámí a požádá o povolení spojení. U přístupových bodů přes wifi mám nastaveno preferovat připojení wlan a připojit automaticky - tam to prachy nežere.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru