Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Automatické zapnutí tiskárny

Dobrý den, kdysi jsem měl inkoustovou tiskárnu HP 3400 a při příkazu tisknout v jakémkoliv programu se sama zapnula a začala pracovat (rozuměj: nemačkal jsem ON/POWER tlačítko na tiskárně). V práci máme multifunkci HP F370 a tu musím zapínat ručně. Chci si pořídit multifunkci i domů a zajímá mě, jestli se musí ručně zapínat multifunkční tiskárny od všech výrobců, popř. zda musím jen něco nastavit....???? Děkuji Tomáš

Předmět Autor Datum
Nebyla ta stará tiskárna ve Stand-by režimu? Jinak si nedovedu představit, jak by se sama zapnula. J…
Fuente 22.11.2009 08:20
Fuente
Pro upřesnění, byla to HP 3420 a jestli měla stand-by režim netuším. Byla prostě vypnutá tlačítkem,…
TomášK 23.11.2009 00:54
TomášK
tiskárna je připojena na usb port do routeru, nebo přímo k jednomu z pc? u tiskárny se obvykle dá v…
lední brtník 23.11.2009 01:25
lední brtník
Prístroje v režime "stand by" aj keď sú vypnuté majú nejakú spotrebu energie, cca 2-6 Watt, ostávajú…
Joseph 22.11.2009 08:50
Joseph
Staré STB měly některé až 70% spotřeby ve stand-by, dost síla.
Fuente 22.11.2009 08:53
Fuente
Žádný přístroj, který se zapíná/vypíná tlačítkem (nearetovaným) není odpojen úplně.
Jan Fiala 23.11.2009 06:12
Jan Fiala
Ja mám HP Photosmart D 5160, pripojenú cez USB, všetky nastavenia sú predvolené, akurát som zrušil d… poslední
Julo 23.11.2009 08:58
Julo

Pro upřesnění, byla to HP 3420 a jestli měla stand-by režim netuším. Byla prostě vypnutá tlačítkem, nesvítila, byla mrtvá... Při stisku tlačítka se rozsvítila dioda, zarachotila a makala. Klasika. Jenže to samé udělala, ikdyž jsem se jí ani nedotkl - pouze signálem z PC. Nikde jsem se s tím už nesetkal, stávající tiskárna to taky neumí. Připadá mi to ale fajn, hlavně proto, že mám domácí síť a tisknou na ní 3 PC z různých míst. Takže ji musíme, při každém použití, jít do vedlejšího pokoje obsloužit :-(

tiskárna je připojena na usb port do routeru, nebo přímo k jednomu z pc?

u tiskárny se obvykle dá vyjet nějaké aktuální nastavení (cosi držet při zapnutí), a tam počenichat po podezřelých předvolbách se standby.

jako extrém bych viděl, kromě výměny za normální tiskárnu: ne od hp, s lan portem - ověřit možnosti nějakého nas disku. jestli v domácnosti chybí záložní úložiště dat a je v plánu, zda nemá usb-a konektor pro připojení tiskárny.

doma taky tisknu v síti, nikdy by mě proto nenapadlo kupovat usb krám, ale jedině s ethernet rozhraním.

Prístroje v režime "stand by" aj keď sú vypnuté majú nejakú spotrebu energie, cca 2-6 Watt, ostávajú pod napätím čo je istý stupeň požiarneho rizika. Tých zariadení sú miliony, ide to do spotreby a aj počet požiarov už nie je zanedbatelný. Však máte povinnosť v nových budovách inštalovať požiarne hlásiče.
Proste nie je to až tak cool

Ja mám HP Photosmart D 5160, pripojenú cez USB, všetky nastavenia sú predvolené, akurát som zrušil dve služby čo sa spúšťali po štarte.Funguje to tak, ako píšete- zapne sa, keď dám príkaz "tlačiť", avšak vypnúť ju musím tlačítkom.Pravdepodobne to musí tlačiareň podporovať.V nastaveniach som nenašiel nič, čí by sa to dalo ovplivniť.Predtým som mal inú od HP a tam to nefungovalo.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru