Avatar uživatele
JájsemRaibek

Jak strojvůdce pozná, ve kterém místě má zastavit?

Například semafor pozná, jelikož v určité vzdálenosti před semaforem-návěstidlem jsou značky, že má houkat rovněž má označeno. Ale jak nový strojvůdce pozná, že má zastavit třeba na této zastávce (jasně to má v jízdním řádu, že zde stojí), ale neví jak je daleko. Kdy má tedy brzdit? Ještě můžu jet 500 metrů nebo kilometr nebo už je zastávka za zatáčkou 150 metrů?
Má to někde nějak označeno?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? quentos, briketka10, gecco před 3167 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Emefej

Mají podél trati značky http://www.gsplus­.cz/zeleznicni-znacky.php a noví mašínfírové nejprve jezdí v tréninku, aby se trať naučili.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
isteron

Rušňovodič má pred sebou tzv, zošitový cest. poriadok. Na ČD je to tabulkový cest. řád. Tam má rôzne údaje, kde má zastavť a aj iné potrebné údaje. Pred zastávkou je na určenú vzdialenosť umiestnená tabuľa pred zastávkou, kde ho upozorní, že nasleduje zastávka. V staniciach je na vchodovom zhlaví vch. návestidlo, ktoré je umiestnené na zábrzdnú vzdialenosť od odch. náv. A miesto zastavenia pozná podľa náwstupišťa, buď krytého, alebo otvorenéeh.
Okrem toho má povinný zácvik a oboznámenie sa s traťou a stanicami na trati.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Jan Kunčar

Pokud vím, nový strojvedoucí nesmí vyjet s vlakem na trať, pokud se s ní předem neseznámil (za jízdy je v kabině lokomotivy, kterou ale řídí jiný, zkušený strojvedoucí)

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?briketka10 Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek