Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Jak stáhnout fotky s katy SD

Dobrý den ,doufám že se nedočkám posměšků a vynadání... Jsem absolutní počitačový antitalent tak vás prosím o seriozní radu. Používám Win7. Koupil jsem čtečku karet a chci stáhnout fotky do počítače. Po vložení kartySD do čtečky se mi zobrazí tabulka s upozorněním že Výměnný disk je před použitím nutno nafomátovat. Mám strach že tímto krokem příjdu o fotky na kartě. Kliknul jsem na "storno" a po té se zobrazí že "svazek neobsahuje známý systém souborů". Je kmožné že počítač nerozezná fotky které starší pc se systémem Win Xp bez problému stahoval? Doufám že někdo pochopí co jsem chtěl říct, bohužel neznám žádnou odbornou terminologii tak snad..
Předem moc děkuji za radu.

Předmět Autor Datum
Neviem o akú čítačku sa jedná, ale stretol som sa s pár kusmi ktoré pod XP fungujú bez problémov, al…
deadhead 27.09.2010 19:56
deadhead
Ději za radu. Ćtečku Jsem koupil dnes v domění že snad bude nová nebo alespon novější verze. bohužel…
Mew 27.09.2010 20:10
Mew
Když jsi vkládal dotaz, tak tam bylo napsáno: Nezapomeňte specifikovat konfiguraci, jako např. oper…
host 27.09.2010 20:01
host
Omluvám se za zmatené plácání,ale opravdu jsem jen mizerný uživatel a nevím zhola nic ... Původně js…
Mew 27.09.2010 20:21
Mew
Bohužiaľ z toho popisu sa nedá zistiť absolútne nič, jedine teda skúsiť to ešte na počítači s XP, al…
deadhead 27.09.2010 20:25
deadhead
Aha tak asi jsem zjistil kde je problem na zadní straně obalu je řádek :OS support: Win 98/ME/2000/X…
Mew 27.09.2010 20:26
Mew
To bude ono, internet je plný zúfalcov s týmto problémom, tiež som dlho pátral po riešení a vyriešil…
deadhead 27.09.2010 20:29
deadhead
Děkuji mockrát za radu hned ji objednám a budu doufat že to zabere. Ještě jednou díky.
Mew 27.09.2010 20:34
Mew
Len tak pre zaujímavosť, skús kliknúť na tú kartu ako keby si ju chcel formátovať, že akú kapacitu p…
deadhead 27.09.2010 20:40
deadhead
Tak ted nevím co mám provést. Když se oběví ta tabulka s upozorněním že je nutno formátovat tak se n…
Mew 27.09.2010 21:29
Mew
Neformátovat, jinak přijdeš o fotky!
Prasak 27.09.2010 21:39
Prasak
Keď dáš formátovať, malo by vyskočiť okienko kde sa zadajú parametre formátovania, ale radšej to ted…
deadhead 28.09.2010 07:21
deadhead
Zkuste co nejkratší kabel a porty na zadní straně počítače. Setkal jsem se se čtečkou, která fungova…
jirka44 27.09.2010 20:28
jirka44
Tak jsem to taky v zoufalství skusil a nic , díky za tip.
Mew 27.09.2010 20:35
Mew
Já jsem se setkal s něčím podobným - microSD karta přes redukci do čtečky, Windows kartu viděly jako…
Prasak 27.09.2010 21:39
Prasak
Prostě a jednoduše si stahni fotky do jiného počítače nebo přes kabel přímo z foťáku a pak kartu naf…
rychlik91 28.09.2010 01:32
rychlik91
Děkuji moc za radu . stáhnul jsem je do tatého PC a kartu nechal v novém nafmátovat už to běhá... dí… poslední
Mew 29.09.2010 17:01
Mew

Neviem o akú čítačku sa jedná, ale stretol som sa s pár kusmi ktoré pod XP fungujú bez problémov, ale vo Viste a 7 nie. Respektíve - SD nad 2 GB proste nejdú a Windows ich chce silou mocou formátovať.
Takže vyskúšať inú (novšiu) čítačku alebo pripojiť rovno foťák a stiahnuť fotky z neho.

Ději za radu. Ćtečku Jsem koupil dnes v domění že snad bude nová nebo alespon novější verze. bohužel nemůžu nikde najít nejaké označení je na ní pouze nápis USB Card Reader 35 in 1.
Karta je SD 2GB. Právě jem zkusil jinou čtečku a stáhlo se mi cca třetina fotek zbytek jsou prázdné soubory. Některé fotky jsou zobrazeny jen z části(honí polovina nebo dolní polovina fotky). Ve fotoaparátu se zobrazují normálně všechny. Foťák je Panasonic Lumix DMC-Fx 55. Bohužel nemám kabel k fotáku takže nemůžu skusit přímo prpojit fot. s PC.
Každopádně děkuji za radu, zkusím koupit kabel.

Když jsi vkládal dotaz, tak tam bylo napsáno:

Nezapomeňte specifikovat konfiguraci, jako např. operační systém nebo alespoň základní hardwarovou konfiguraci, na které se problém vyskytl (např. "Mám grafickou kartu ATI Sapphire Radeon 9250 128MB"). Pokud máte problém s konkrétním programem, nezapomeňte uvést jeho přesnou verzi (např. MS Office 2000 CZ, Firefox 1.5.0.2 apod.).

Bylo by tedy vhodné napsat přesný typ čtečky a přesný typ karty (SD nebo SDHC?). Nějak nechápu, že jsi koupil novou čtečku a zároveň píšeš, že jsi fotky stahoval v systému XP. S tou stejnou čtečkou?

Omluvám se za zmatené plácání,ale opravdu jsem jen mizerný uživatel a nevím zhola nic ... Původně jsem požíval čteku vestavěnou v myši nevím značku ale právě sem ji zkoušel a výsledek je popsán výše. Dnes jsem koupil novou čtečku do USB ale neni na ní žádná značka nebo výrobce. Pokusím se opsat vše co vyčtu jestli to něják pomůže k identifikaci. : HI-speed USB2.0 USB Card Reader 35 in 1 .

Bohužiaľ z toho popisu sa nedá zistiť absolútne nič, jedine teda skúsiť to ešte na počítači s XP, alebo zohnať ten kábel k foťáku. Ale pokiaľ sa stiahli s inou čítačkou poškodené fotky, neveští to nič dobré.

Aha tak asi jsem zjistil kde je problem na zadní straně obalu je řádek :OS support: Win 98/ME/2000/XP,Mac9.
Takže jestli to správně chápu tak čtečka neumí spolupracovat s Win7.?
Tak můžu jem pěkně poděkovat šikovnému prodavači kterého sem vysloveně žádal o čteku která bude se sedmičkama fungovat, tvrdil že to 100% bude tak mu moc děkuji.

To bude ono, internet je plný zúfalcov s týmto problémom, tiež som dlho pátral po riešení a vyriešila to až nová čítačka

http://www.eggheadcafe.com/software/aspnet/2997678 7/i-have-a-6-in-1-card-reader-that-has-the-969mb-m emory-problem-withrecognizing.aspx

SD card over 2 GB

Len tak pre zaujímavosť, skús kliknúť na tú kartu ako keby si ju chcel formátovať, že akú kapacitu ponúkne. Malo by to byť tých cca 969 MB. (samozrejme neformátuj lebo potom budeme riešiť ako zachrániť dáta :-) )

Keď dáš formátovať, malo by vyskočiť okienko kde sa zadajú parametre formátovania, ale radšej to teda neskúšaj, bohvie ako by sa to v tomto prípade zasprávalo. Len som bol zvedavý či to ponúkne tú nezmyselnú kapacitu ako v mojom prípade, ale nechajme to radšej tak.

Já jsem se setkal s něčím podobným - microSD karta přes redukci do čtečky, Windows kartu viděly jako poškozenou, chtěly formátovat. Když jsem kartu dal zpět do telefonu a připojil telefon kabelem, tak vše v pohodě. A přitom jiný microSD s tou samou redukcí a čtečkou fungují OK. Je možný, že tam ten foťák dal nějaký data, který prostě Windows vadí (neříkám, že je to skutečně pravda).
Pokud tedy nechceš přijít o fotky, určitě si sežeň kabel k foťáku a stáhni si fotky přes foťák, až pak dělej experimenty.

Prostě a jednoduše si stahni fotky do jiného počítače nebo přes kabel přímo z foťáku a pak kartu naformátuj.. Po formátu už ti PC bude kartu normálně brát a i novými fotkami..
Jinak formátu se pravděpodobně nevyhneš..

čas od času se mi to stává taky, karty využívám docela dost na přenášení menších souborů, jsou to tedy karty memory stick a ne SD ale v podstatě je to jedno.. :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru