Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak synchronizovat PDA s Vistou (pokud máte Toshiba BT stack)

Uživatelé PDA nebo telefonů s Windows Mobile, kteří pod Vistou z nějakého důvodu provozují Toshiba bluetooth stack (například mají od Toshiby notebook nebo BT dongl), narazí pravděpodobně při pokusu o synchronizaci na problém. Při spárování nebude PC nabízet profil "ActiveSync", ale pouze "Serial Port".
Řešení problému je celkem snadné, vyžaduje zásah do registrů - a našel jsem je tady:
http://www.adopenstatic.com/cs/blogs/ken/archive/20 07/02/18/1767.aspx
Tak třeba se to bude někdy někomu hodit.

Předmět Autor Datum
toshiba BT je ten největší shit..
touchwood 01.03.2007 08:43
touchwood
Dobře, ale setkal jsem se už s tím, že si někdo koupil bluetooth dongle s toshibáckým stackem a nic…
Ynd0r 01.03.2007 09:11
Ynd0r
já to řeším instalací pouze driveru a užitím vestavěného BT v XP od MS. BTW schválně zkus použít to…
touchwood 01.03.2007 09:43
touchwood
Přesně samý problém mám s PDA a BT Toshiba,ale bohužel odkaz je nefunkční, můžete prosím napsat post…
TomS 08.02.2008 22:44
TomS
Mně odkaz funguje: Vista's WMDC and syncing your Smartphone over bluetooth with the Toshiba Bluetoo…
host 08.02.2008 22:45
host
Sakra, byls rychlejší. :-|
Marvin 08.02.2008 22:47
Marvin
Z toho si nic nedělej, mě tady taky furt někdo předbíhá... ;-) poslední
host 08.02.2008 22:50
host
U mě link funkční je.
Marvin 08.02.2008 22:46
Marvin
Ten odkaz funguje, chyba bude jinde.
karel 08.02.2008 22:46
karel

Dobře, ale setkal jsem se už s tím, že si někdo koupil bluetooth dongle s toshibáckým stackem a nic jiného mu s tím nainstalovat nešlo.
Myslíš, že jde vždycky použít například Widcomm? Měl jsem za to, že někdy se prostě Toshiba BT stack použít musí - ale jestli se pletu, řekni.

A na druhou stranu: když už se nainstaluje, tak Toshiba BT stack normálně funguje - spojení (například připojení k internetu) drží spolehlivě a ve Windows žádné problémy nedělá. I když jinak mě bundlovaný software k Toshibám samozřejmě taky sere a skoro žádný nepoužívám.

Mně odkaz funguje:

Vista's WMDC and syncing your Smartphone over bluetooth with the Toshiba Bluetooth Stack

EDIT: I made a mistaken in the path below. The key name should be HKLM\Software\Microsoft\Windows CE Services only. Underneath that key (in the right-hand pane in Regedit) there should be a String called SerialPort. You need to change the value of that string to COM7 (or whatever your Bluetooth COM port is). Apologies.

If you are running the new Windows Mobile Device Center on Windows Vista, and using the inbuilt Microsoft Bluetooth Stack, then syncing via bluetooth probably works fine for you. However if you are using the Toshiba Bluetooth Stack (for example, to get A2DP profile support) then you need to do some work to get bluetooth synchronising working.

Firstly, on your host machine, open Regedit and navigate to:

HKLM\Software\Microsoft\Windows CE Services\SerialPort

and change the value from Bluetooth to your incoming bluetooth COM port. Normally this is COM7 if you are using v5 of the Toshiba Bluetooth Stack (the Vista compatible version). Change the value to "COM7" (without the quotes). You will need to restart your machine.

Now pair your Windows Mobile device with your host machine. You should see the ActiveSync service listed. If you've previously paired your device, then you would have seen "Serial Port" listed as a service (which isn't enough to get ActiveSync working). Instead go into the properties of the bluetooth device and select "refresh" to get an updated list of services that your host PC is advertising. ActiveSync should now be an option. Select it. Now, when using ActiveSync on your WM device, Connect via Bluetooth should work just fine.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru